Siddharta

Siddharta - Hermann Hesse | Tiliboo-afrobeat.com

...tha is een allegorische roman van Hermann Hesse over de spirituele reis van een jongen uit het Indisch subcontinent, gekend als Siddhartha, ten tijde van Boeddha ... Siddhartha, by Hermann Hesse ... .. Siddhartha is Hesses negende roman en werd geschreven in het Duits, in een eenvoudige, maar krachtige en lyrische stijl.De eerste uitgave dateert uit 1922 en werd geschreven na het verblijf van de auteur in India in de jaren ... Siddhartha Gautama Boeddha (Sanskriet, Pali: Gotama Boeddha) was een spiritueel leider op wiens leer het boeddhisme is gebaseerd. Volgens de boeddhistische traditie leefde hij van ca. 450 v.Chr. tot ca. 370 v.Chr. in Nepal.Door moderne geleerden wordt ca. 480-400 gesuggereerd. Volgens rel ... Siddhartha (novel) - Wikipedia ... . Volgens de boeddhistische traditie leefde hij van ca. 450 v.Chr. tot ca. 370 v.Chr. in Nepal.Door moderne geleerden wordt ca. 480-400 gesuggereerd. Volgens religieuze overleveringen bereikte Gautama Boeddha complete en volledige verli...

INFORMATIE

AUTEUR
Hermann Hesse
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Siddharta.pdf

OMSCHRIJVING

In het werk van Herman Hesse voert een rebellie en eigenzinnigheid de boventoon en klinkt een verlangen door naar schoonheid en harmonie.De personages van Hesse wijken af van de gebaande paden. Zij gaan op zoek naar de essentie van het leven en de zin van het bestaan. Zij ontworstelen zich aan de bestaande conventies, zijn rebels, willen anders zijn, vrij zijn en zichzelf trouw blijven. Hij Hesse is de hoogste plicht van de mens 'zichzelf te zoeken, innerlijk sterk te worden, de eigen weg vooruit tastend te zoeken, ongeacht waarheen die leidt'. Die zoektocht door de duisternis kens valkuilen en dwaalsporen, maar voert ook langs leermeesters in magie en oosterse mystiek.Het romantische en rebelse levensgevoel dat uit Hesses werk spreekt is van alles tijden en weet iedere generatie jongeren opnieuw te verleiden.

Wil je het boek lezen?Siddharta in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Hermann Hesse. Lezen Siddharta Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN