Botanische kunst

Botanische kunst - Chiara Nepi | Tiliboo-afrobeat.com

...sche kunst. Wat is botanische kunst? Een botanische tekening of schildering van een plant toont een gedetailleerde en wetenschappelijk verantwoorde weergave van een plant of delen van een plant, met aandacht voor de specifieke kenmerken die de plant van andere onderscheidt ... 79 beste afbeeldingen van Botanische kunst - Botanische ... ... . De uitgave 'Botanische Kunst - Een bloemrijke wetenschap' laat de symbiose zien tussen prachtige hedendaagse botanische tekeningen en schilderingen van de leden van de Vereniging Botanische Kunstenaars Nederland en de historische en moderne collectie van Het Noordbrabants Museum. Ook kunt u hier links vinden naar andere websites over botanische kunst. Op 12 april 2006 is de Vereniging van Botanisch Kunstenaars Nederland opgericht. Voordat dit officiële moment kon plaatsvinde ... Botanische kunst | Etsy ... . Ook kunt u hier links vinden naar andere websites over botanische kunst. Op 12 april 2006 is de Vereniging van Botanisch Kunstenaars Nederland opgericht. Voordat dit officiële moment kon plaatsvinde...

INFORMATIE

AUTEUR
Chiara Nepi
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Botanische kunst.pdf

OMSCHRIJVING

Dit prachtig geïllustreerde boek is een onmisbare introductie in de wereld van de botanische kunst.Dit prachtig geïllustreerde boek is een voorbeeldige introductie in de wereld van de botanische kunst. Het biedt een podium aan de wetenschappers en kunstenaars die door eeuwen heen hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van de kennis op het gebied van planten en bloemen. Ze hebben ze beschreven en afgebeeld, vaak ongelofelijk waarheidsgetrouw en wetenschappelijk accuraat.Planten en bloemen zijn altijd een inspiratiebron geweest voor kunstenaars. Die inspiratie ging samen met een wetenschappelijke interesse die leidde tot een symbiose tussen plantkunde en kunst die verbluffende meesterwerken opleverde. Al observerend laten de kunstenaars ons kennismaken met de rijkdom van de flora overal ter wereld, van veel voorkomende soorten tot de meest bijzondere die alleen in verre uithoeken worden aangetroffen.Met werk van o.a. Leonhart Fuchs (1501-1566), John Tradescant (1570-1638), Maria Sibylla Merian (1647-1717), Elizabeth Blackwell (1707-1758), Pierre-Joseph Redouté (1759-1840), Giorgio Gallesio (1772-1839) en Walter Hood Fitch (1817-1892).

Wil je het boek lezen?Botanische kunst in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Chiara Nepi. Lezen Botanische kunst Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN