Amsterdam Academic Archive - De mechanisering van het wereldbeeld

Amsterdam Academic Archive - De mechanisering van het wereldbeeld - E.J. Dijksterhuis | Tiliboo-afrobeat.com

...hanisering van het wereldbeeld is het standaardwerk van Dijksterhuis waarin hij op glasheldere wijze de ontwikkeling van het wetenschappelijk denken analyseert - van de Grieke natuurfilosofen tot de wijsgeren op wier denkbeelden de moderne natuurwetenschappen steunen: Huygens, Descartes, Boyle, Newton ... Amsterdam Academic Archive - Amsterdam University Press ... . Amsterdam Academic Archive - De mechanisering van het wereldbeeld 1e druk is een boek van E.J. Dijksterhuis… Meer De mechanisering van het wereldbeeld is het standaardwerk van Dijksterhuis waarin hij op glasheldere wijze de ontwikkeling van het wetenschappelijk denken analyseert - van de Grieke natuurfilosofen tot de wijsgeren op wier denkbeelden de moderne natuurwetenschappen steunen: Huygens, Descartes, Boyle, Newton. De mechanisering van het wereldbeeld is het standaardwerk van Dijksterhuis waarin hij op glasheldere wijze de ontwikkeling van het wetenschappelijk denken analyseert - van de Gri ... Amsterdam Academic Archive - De mechanisering van het ... ... . De mechanisering van het wereldbeeld is het standaardwerk van Dijksterhuis waarin hij op glasheldere wijze de ontwikkeling van het wetenschappelijk denken analyseert - van de Gri...

INFORMATIE

AUTEUR
E.J. Dijksterhuis
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Amsterdam Academic Archive - De mechanisering van het wereldbeeld.pdf

OMSCHRIJVING

Amsterdam Academic Archive - De mechanisering van het wereldbeeld 1e druk is een boek van E.J. Dijksterhuis uitgegeven bij Amsterdam University Press. ISBN 9789053568927 De mechanisering van het wereldbeeld is het standaardwerk van Dijksterhuis waarin hij op glasheldere wijze de ontwikkeling van het wetenschappelijk denken analyseertvan de Grieke natuurfilosofen tot de wijsgeren op wier denkbeelden de moderne natuurwetenschappen steunen: Huygens, Descartes, Boyle, Newton.De natuurwetenschappen hebben een onvoorstelbare invloed uitgeoefend op de samenleving, maar het wereldbeeld van de natuurwetenschap spoort niet altijd met de manier waarop mensen zin en betekenis aan hun bestaan geven. Natuurwetenschap en techniek zijn een cultureel probleem van de eerste orde geworden, dat geen enkel mens onverschillig kan laten. De opkomst van het mechanistisch denken heeft de grote vlucht van de natuurwetenschap en de techniek voorbereid en de analyse van Dijksterhuis is verplichte lectuur voor iedereen die zich in de problemen wil verdiepen.Deze uitgave is uitgebreid met een nawoord van Dijksterhuis-biograaf prof.dr. K. van Berkel.

Wil je het boek lezen?Amsterdam Academic Archive - De mechanisering van het wereldbeeld in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur E.J. Dijksterhuis. Lezen Amsterdam Academic Archive - De mechanisering van het wereldbeeld Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN