Negatieve Dialectiek

Negatieve Dialectiek - Theodor W. Adorno | Tiliboo-afrobeat.com

...ve dialectiek | ISBN 9789086871339 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte ... Negatieve dialectiek - Theodor W. Adorno | Boeken.com ... . Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Negatieve dialectiek Theodor Adorno. Negatieve dialectiek. geldt als het magnum opus van Theodor W. Adorno. Het in 1968 verschenen werk geeft een uitvoerige samenvatting van de wijsgerige ideeën van deze kritische denker. Naar eigen zeggen ging het hierbij om alles wat hij filosofisch in het spel te brengen had. Negatieve dialectiek is een zeer moeilijk boek. Dat heeft niet alleen met de erin ontwikke ... Negatieve Dialectiek | Theodor W. Adorno - Doorbraak winkel ... . Negatieve dialectiek is een zeer moeilijk boek. Dat heeft niet alleen met de erin ontwikkelde ideeën te maken, maar ook en vooral met de schrijfstijl. Alsof Theodor W. Adorno (1903-1969) daadwerkelijk wilde bewijzen wat hij uiteenzet: dat een totaal begrip onmogelijk is. Dat laatste maakt één van de cent...

INFORMATIE

AUTEUR
Theodor W. Adorno
DIMENSIE
7,8 MB
BESTANDSNAAM
Negatieve Dialectiek.pdf

OMSCHRIJVING

ISBN: 9789086871339Auteur: Theodor W. Adorno Titel: Negatieve dialectiekFlaptekst: Adorno zelf zou zich in zekere zin tegen zo’n kwalifi catie verzetten, maar de Negatieve dialectiek is te beschouwen alszijn filosofisch hoofdwerk en als de summa van zijn denken. Tegelijkertijd biedt het door opzet en schrijfwijze alles eerder dan het samenvattende systeem van zijn denken: omdat het veeleer antisysteem is.Kernpunt in de argumentatie vormt enerzijds de kritiek op die procedures van het denken die het tot ‘identifi cerend’ denken maken – een denken dat neerkomt op de gelijkstelling van begrip en ding; Adorno exploreert juist het door die kritiek vrijkomende gebied van het niet-identieke. Anderzijds wil de negativiteit uit de titel verhinderen dat de beweging van de dialectiek in plichtmatige positiviteit omslaat. In de zeven jaar (van 1959 tot 1966) dat Adorno aan Negatieve dialectiek werkte, koesterde hij het boek als zijn ‘dickes Kind’.

Wil je het boek lezen?Negatieve Dialectiek in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Theodor W. Adorno. Lezen Negatieve Dialectiek Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN