Historische Atlas Van Groningen

Historische Atlas Van Groningen - M. Schroor | Tiliboo-afrobeat.com

...torische atlas van Groningen brengt de ruimtelijke ontwikkeling van deze stad in kaart ... - Opruiming Grote Historische topografische atlas ... ... . Oude en nieuwe kaarten, cartografische reconstructies, foto's en schilderijen laten zien hoe Groningen zich vanaf de volle middeleeuwen van een klein esdorp op de Hondsrug heeft ontwikkeld tot de grootste stad van Noord-Nederland en het kloppend hart van een uitgestrekt gebied. Grote Historische Atlas Groningen Voor natuurliefhebbers en wandelaars, heemkundig geïnteresseerden en historici, vormen oude, gedetailleerde landkaarten een ongeëvenaarde bron van informatie. In deze atlas zijn zulke topografische kaarten verzameld die de gehele provincie Gro ... Vind historische atlas in Atlassen en Landkaarten op ... ... . In deze atlas zijn zulke topografische kaarten verzameld die de gehele provincie Groningen bestrijken. Deze kaarten werden eind negentiende en begin twintigste eeuw opgesteld, en maken na honderd jaar ... Grote Historische Atlas Groningen Voor natuurliefhebbers en wandelaars, heemkundig geïnteresse...

INFORMATIE

AUTEUR
M. Schroor
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Historische Atlas Van Groningen.pdf

OMSCHRIJVING

Duizend jaar geleden had niemand kunnen voorspellen dat een onbeduidend gehuchtje eens de grootste stad van Noord-Nederland zou worden. De Historische atlas van Groningen brengt de ruimtelijke ontwikkeling van deze stad in kaart.Oude en nieuwe kaarten, cartografische reconstructies, foto's en schilderijen laten zien hoe Groningen zich vanaf de volle middeleeuwen van een klein esdorp op de Hondsrug heeft ontwikkeld tot de grootste stad van Noord-Nederland en het kloppend hart van een uitgestrekt gebied.Eeuwenlang lag de stad beschermd binnen haar vestingwallen, grachten en muren, die verschillende belegeringen hebben doorstaan. Tegen het einde van de negentiende eeuw ontdeed Groningen zich van dit keurslijf en groeide uit tot een moderne handels- en kennisstad, die zich steeds verder over haar omgeving uitstrekt.

Wil je het boek lezen?Historische Atlas Van Groningen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur M. Schroor. Lezen Historische Atlas Van Groningen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN