Het kerkgenootschap in de neutrale staat

Het kerkgenootschap in de neutrale staat - Teunis van Kooten | Tiliboo-afrobeat.com

...trum voor Religie en Recht organiseert op 21 december het symposium 'Het kerkgenootschap in de neutrale staat' naar aanleiding van promotie van mr ... Het kerkgenootschap in de neutrale staat , Teunis van ... ... . drs. Teunis van Kooten, met medewerking van Ben Vermeulen, Hansko Broeksteeg en Wijnand Zondag. De openbare verdediging van het proefschrift van mr. drs. Teunis van Kooten vindt plaats om 13.45 uur in de Aula van de Vrije Universiteit. Het kerkgenootschap in de neutrale staat. Teunis van Kooten. Religie kent vele verschijningsvormen. Als het gaat om geloofsgemeenschappen, is sprake van een ongekend breed spectrum. Daar ... Het kerkgenootschap in de neutrale staat - Teunis van ... ... . Teunis van Kooten. Religie kent vele verschijningsvormen. Als het gaat om geloofsgemeenschappen, is sprake van een ongekend breed spectrum. Daarbinnen nemen kerkgenootschappen een bijzondere plaats in. In dit boek staat het kerkgenootschap centraal. Het Het kerkgenootschap in de neutrale staat : Een verkenning en analyse van de positie van het kerkgenootschap binnen de Nederla...

INFORMATIE

AUTEUR
Teunis van Kooten
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Het kerkgenootschap in de neutrale staat.pdf

OMSCHRIJVING

Het kerkgenootschap in de neutrale staat 1e druk is een boek van Teunis van Kooten uitgegeven bij Boom Juridische uitgevers. ISBN 9789462904507 Religie kent vele verschijningsvormen. Als het gaat om geloofsgemeenschappen, is sprake van een ongekend breed spectrum. Daarbinnen nemen kerkgenootschappen een bijzondere plaats in.In dit boek staat het kerkgenootschap centraal. Het eerste deel behandelt de constitutionele kaders waarbinnen kerkgenootschappen in Nederland functioneren. Vrijheid van godsdienst, gelijke behandeling en neutraliteit van de Staat vormen de kern hiervan. Het tweede deel behandelt de institutionele vrijheid van kerkgenootschappen en beperkingen daaraan. Wanneer is sprake van een kerkgenootschap? Voldoet de registratieplicht voor specifiek kerkgenootschappen? Verhuur van vastgoed kent restricties vanuit de gelijkebehandelingswetgeving. In het derde deel komt facilitering van kerkgenootschappen in de vorm van subsidies en fiscale voordelen, aan bod. In hoeverre zijn aan die faciliteiten verbonden voorwaarden bijvoorbeeld ten aanzien van het personeelsbeleid, toelaatbaar?Dit boek is bedoeld voor een ieder die meer wil weten over juridische facetten van het kerkgenootschap. Het is met name interessant voor praktijkjuristen zoals advocaten, notarissen juristen werkzaam bij de overheid maar voor mensen die professioneel of op vrijwillige basis actief zijn binnen religieuze gemeenschappen.

Wil je het boek lezen?Het kerkgenootschap in de neutrale staat in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Teunis van Kooten. Lezen Het kerkgenootschap in de neutrale staat Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN