Forensische psychiatrie

Forensische psychiatrie - H.J.C. van Marle | Tiliboo-afrobeat.com

...orensische Psychiatrie worden patiënten behandeld die vanuit complexe psychiatrische problematiek grensoverschrijdend gedrag of delictgedrag vertonen ... bol.com | Forensische psychiatrie | 9789023251354 | H.J.C ... ... . In de behandeling ligt er een expliciete focus op het terugdringen van recidiverisico. De Forensische psychiatrie is een deelgebied binnen de psychiatrie dat zich richt op mensen die met de rechterlijke macht in aanraking zijn gekomen en die psychiatrische zorg behoeven. Deze zorg kan vrijwillig worden aangenomen, maar ook als voorwaarde worden gesteld of verplicht worden opgelegd in een vonnis.. Situatie in Nederlan ... Home | Fivoor ... . Deze zorg kan vrijwillig worden aangenomen, maar ook als voorwaarde worden gesteld of verplicht worden opgelegd in een vonnis.. Situatie in Nederland. In Nederland kan men op verschillende manieren in aanraking ... Expertisecentrum Forensische Psychiatrie Het EFP brengt de kennis en kunde van wetenschappers, professionals en bestuurders binnen het veld van de forensische zorg bij elkaar. Hieraan draagt het EFP kennis v...

INFORMATIE

AUTEUR
H.J.C. van Marle
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Forensische psychiatrie.pdf

OMSCHRIJVING

Forensische psychiatrie 1e druk is een boek van H.J.C. van Marle uitgegeven bij Gorcum B.V., Koninklijke van. ISBN 9789023251354 Dit boek richt zich op de wetenschappelijke onderbouwing van de verschillende interventies die in de forensische psychiatrie gebruikt worden. Het slaat een brug tussen enerzijds de theoretische modellen en anderzijds de praktijk zoals die tegenwoordig wordt uitgevoerd. Elk hoofdstuk behandelt een bepaald onderwerp en inventariseert aan de hand van recent wetenschappelijk onderzoek de empirische achtergronden daarvan. Zo worden de biopsychologische achtergronden van de persoonlijkheidsstoornissen besproken, maar ook de vele theoretische visies op seksueel gewelddadig gedrag. Risicotaxatie en transculturele psychiatrie, begrippen die al jaren in het centrum van de belangstelling staan, worden met hun recente ontwikkelingen opnieuw uit de doeken gedaan. Centraal staat dat 'the state of the art' van elk onderwerp telkens wordt vastgesteld door auteurs die op dat gebied van de forensische psychiatrie deskundig zijn.Het boek - onder redactie van Hjalmar van Marle - is bedoeld voor psychologen, psychiaters en andere gedragskundigen die in de forensische psychiatrie werken en voor hen die daarvoor in opleiding zijn. De fundamentele benadering maakt het eveneens een naslagwerk voor allen die in de geestelijke gezondheidszorg werkzaam zijn en die te maken krijgen met moeilijke, gedragsgestoorde pati nten doordat het handvatten biedt voor een praktische aanpak die een academische toets kunnen weerstaan.

Wil je het boek lezen?Forensische psychiatrie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur H.J.C. van Marle. Lezen Forensische psychiatrie Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN