De mannen achter De Standaard

De mannen achter De Standaard - Jules Prast | Tiliboo-afrobeat.com

...nen achter De Standaard Geschiedenis van een antirevolutionair dagblad Jules Prast ... Hoogleraar en 'brein' achter discriminerende ... ... . Nederlands | Paperback € 23,55 + 47 punten . Op bestelling, levertermijn 1 à 4 weken. Eenvoudig bestellen. Veilig betalen. Gratis thuislevering vanaf € 20. Gratis ... Jules Prast is een geweldige auteur. Download en lees het boek De mannen achter De Standaard op onze website bank72.nl. Helemaal vrij. U vindt De mannen achter De Standaard in PDF, ePUB, MOBI. De mannen achter De Standaard Jules Prast • Boek • paperback. Samenvatting . ... De mannen achter De Standaard van Jules Prast | Boek en ... ... . De mannen achter De Standaard Jules Prast • Boek • paperback. Samenvatting . Aan de vooravond van de verzuiling was het antirevolutionaire dagblad De Standaard, opgericht in 1872, de eerste en invloedrijkste partijkrant van Nederland. Jules Prast, De mannen achter De Standaard. Geschiedenis van een antirevolutionair ...

INFORMATIE

AUTEUR
Jules Prast
DIMENSIE
6,9 MB
BESTANDSNAAM
De mannen achter De Standaard.pdf

OMSCHRIJVING

Aan de vooravond van de verzuiling was het antirevolutionaire dagblad De Standaard, opgericht in 1872, de eerste en invloedrijkste partijkrant van Nederland. In de krant vond de gereformeerde voorman Abraham Kuyper een middel om zijn achterban te mobiliseren en de antirevolutionaire partijpolitiek te dirigeren.De geschiedenis van de krant zelf is nooit kritisch en onafhankelijk uitgediept. In het beeld van De Standaard domineren de journalistieke arbeid en de figuur van Kuyper, die zich overeenkomstig het tijdsbeeld schikte in een leiderschapscultus omtrent zijn persoon. Dit boek is de de eerste geschiedkundige monografie die zich geheel wijdt aan de vraag wat zich in werkelijkheid achter de schermen bij de krant afspeelde. Uit de legpuzzel van stukken in verschillende archieven reconstrueert de auteur wat er in de praktijk gebeurde, wie de krant feitelijk maakten en welke botsingen van karakters en belangen daarbij optraden.Jules Prast studeerde geschiedenis aan de Vrije Universiteit en massacommunicatie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij specialiseerde zich in de persgeschiedenis van de negentiende en twintigste eeuw.

Wil je het boek lezen?De mannen achter De Standaard in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jules Prast. Lezen De mannen achter De Standaard Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN