De Echte Twintigste Eeuw

De Echte Twintigste Eeuw - Anna Achmatova | Tiliboo-afrobeat.com

... echte twintigste eeuw is de persoonlijke evolutie af te lezen van Achmatova, een dichteres in een tijd waarin vrouwen in de literatuur zelden serieus werden genomen, van jong meisje tot de oudere vrouw die al afscheid heeft moeten nemen van de meesten van haar vrienden en als enige overblijft om te rouwen om haar generatie en haar wrede eeuw ... Echte leesboeken: publieksliteratuur in de twintigste eeuw ... ... .Het in dit deel samengebrachte ... Dit liedboek wordt zeer populair en wordt de hele twintigste eeuw herdrukt. Geleidelijk echter verdringt de radio de zangcultuur. De pianola en het dansorgel maken in de loop van de eeuw plaats voor de grammofoon en de jukebox. Publieksliteratuur in de twintigste eeuw 1e druk is een boek van Erica van Boven uitgegeven bij Literatoren. ISBN 9789087046767 Echte leesboeken gaat over grote favorieten van het Nederlands ... 20e eeuw - Wikipedia ... . Geleidelijk echter verdringt de radio de zangcultuur. De pianola en het dansorgel maken in de loop van de eeuw plaats voor de grammofoon en de jukebox. Publieksliteratuur in de twintigste eeuw 1e druk is een boek van Erica van Boven uitgegeven bij Literatoren. ISBN 9789087046767 Echte leesboeken gaat over grote favorieten van het Nederlandse lezerspubliek. De Russische dichteres Anna Achmato...

INFORMATIE

AUTEUR
Anna Achmatova
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
De Echte Twintigste Eeuw.pdf

OMSCHRIJVING

De Russische dichteres Anna Achmatova schetst een weergaloos beeld van een hardvochtige eeuw vol oorlog, revolutie en onderdrukking. In een kristalheldere stijl schrijft Achmatova over haar jeugd in de omgeving van Odessa, en over Sint-Petersburg en de personen die ermee verknoopt zijn, zoals Peter de Grote, Poesjkin en Dostojevski. Voorts over de schilder Modigliani, over de dichters Aleksandr Blok en Marina Tsvetajeva, en over haar vriendschap met Osip en Nadezjda Mandelsjtam. Uit De echte twintigste eeuw is de persoonlijke evolutie af te lezen van Achmatova, een dichteres in een tijd waarin vrouwen in de literatuur zelden serieus werden genomen, van jong meisje tot de oudere vrouw die al afscheid heeft moeten nemen van de meesten van haar vrienden en als enige overblijft om te rouwen om haar generatie en haar wrede eeuw.Het in dit deel samengebrachte autobiografische proza vormt een onmisbare aanvulling op de poëzie van Anna Achmatova, die vrijwel compleet in Nederlandse vertaling is verschenen. In het voorwoord gaat samensteller Alissa Leigh nader in op de strijd die Achmatova heeft moeten leveren met de sovjetcensuur en de problemen die zij ondervond bij de publicatie van haar werk.

Wil je het boek lezen?De Echte Twintigste Eeuw in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Anna Achmatova. Lezen De Echte Twintigste Eeuw Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN