60 jaar Lijnbaan

60 jaar Lijnbaan - Astrid Aarsen | Tiliboo-afrobeat.com

...jaar later, is de impact van toen nauwelijks meer voorstelbaar en zijn in de vormgeving veel van de oorspronkelijke subtiliteiten opgegaan in uniformiteit ... Winkel Lijnbaan 60 - WDJArchitecten ... . De Lijnbaan van toen is nog steeds dezelfde Lijnbaan, alleen nu in een eigentijdse verschijningsvorm. Iedere tijd laat een ander beeld zien. De Lijnbaan kent daardoor vele gezichten. 60 jaar Lijnbaan (Paperback). Op 9 oktober 1953 opende de eerste verkeersvrije winkelstraat ter wereld. In Rotterdam. 66 hypermoderne winkels met ieder... 2-mrt-2014 - Op 9 oktober 2013 was het 60 jaar geleden dat de innovatieve wereldberoemde en veel geko ... De Lijnbaan 60 jaar - Nieuwbouw Architectuur Rotterdam ... . In Rotterdam. 66 hypermoderne winkels met ieder... 2-mrt-2014 - Op 9 oktober 2013 was het 60 jaar geleden dat de innovatieve wereldberoemde en veel gekopieerde Lijnbaan geopend werd. Bekijk meer ideeën over Rotterdam, Stadsvernieuwing, Hulzen. Lijnbaan Rotterdam 60 jaar De Lijnbaan in ...

INFORMATIE

AUTEUR
Astrid Aarsen
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
60 jaar Lijnbaan.pdf

OMSCHRIJVING

Op 9 oktober 1953 opende de eerste verkeersvrije winkelstraat ter wereld. In Rotterdam. 66 hypermoderne winkels met ieder hun eigen uitstraling in een L-vormige straat: de Lijnbaan en de Korte Lijnbaan. Met deze winkelpromenade begon de opbouw van het verwoeste stadshart. Als overwinning op het bombardement van 14 mei 1940. Rotterdamtoonde daadkracht en lef. Niet bang om te experimenteren met nieuwe, modernistische architectuur en exclusiviteit voor de winkelende voetganger.De Lijnbaan is een sleutel tot onvergetelijke verhalen, foto's en herinneringen. Tegelijkertijd is de Lijnbaan voor veel huidige bezoekers niet meer dan een stedelijk winkelgebied. In dit boek zijn die uitersten bij elkaar gebracht. Het toen, via uniek historisch fotomateriaal en persoonlijke herinneringen en anekdotes. Het nu, door een foto-essay en portretten van de gerenommeerde documentair fotograaf Jerry Lampen, aangevuld met interviews en bespiegelingen op de Lijnbaan vanuit verschillende invalshoeken door auteur Astrid Aarsen. Verder bevat het boek exclusieve bijdragen van enkele Rotterdamse prominenten. Architectuurhistoricus Gerrie Andela schetst in vogelvlucht degeschiedenis van de Lijnbaan. Dichter en publicist Rien Vroegindeweij deelt in een boeiend verhaal zijn persoonlijke herinneringen. Architectuurkenner en publicist Paul Groenendijk verlevendigt het boek met bizarre feiten en wetenswaardigheden. Jules Deelder ontbreekt evenmin. Van zijn hand een gedicht over de Lijnbaan.

Wil je het boek lezen?60 jaar Lijnbaan in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Astrid Aarsen. Lezen 60 jaar Lijnbaan Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN