Migrant zkt toekomst

Migrant zkt toekomst - Pieter-Paul Verhaeghe | Tiliboo-afrobeat.com

... Zkt Toekomst: Gent Op Een Keerpunt Tussen Oude En Nieuwe Migratie ... Migrant zkt toekomst - Pieter-Paul Verhaeghe, Koen Van der ... ... . Antwerpen, België ; Appeldoorn, Nederland: Garant. Chicago author-date (all authors) Verhaeghe, Pieter-Paul, Koen Van der Bracht, and Bart Van de Putte. 2012. MIGRANT ZKT TOEKOMST Tweede proef - GARANT Uitgevers . Al het mogelijke werd gedaan om de informatie in dit boek zo juist en actueel te maken als kan. Auteurs of uitgever kunnen niet verantwoordelijk gesteld worden voor mogelijke nadelen die lezers door eventuele onvolkomenheden in het boek zouden ondervinden. Migrant zkt toekomst book. Read reviews from world's largest com ... Migrant zkt toekomst by Pieter-Paul Verhaeghe ... . Migrant zkt toekomst book. Read reviews from world's largest community for readers. Migrant zkt toekomst schetst een beeld van de levensomstandigheden va... In het kader van de Transculturele Ontmoetingen heeft Pieter-Paul Verhaeghe een lezing gegeve...

INFORMATIE

AUTEUR
Pieter-Paul Verhaeghe
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Migrant zkt toekomst.pdf

OMSCHRIJVING

Immigratie is vaak het onderwerp van passionele debatten. Voornamelijk importhuwelijken, concentratiebuurten en de rol van de Islam staan in het middelpunt van de belangstelling. Maar hoe zit het nu met de sociale positie van de Turken en Marokkanen in de maatschappij? Leven ze eerder naast dan met de Belgen? En welke plaats nemen de nieuwe migrantengroepen zoals de Bulgaren, Slowaken en Polen in? Migrant zkt toekomst schetst een beeld van de levensomstandigheden van enerzijds Turken en Noord-Afrikanen en anderzijds Midden- en Oost-Europeanen in Gent. De auteurs analyseren met uniek cijfermateriaal de trends van het afgelopen decennium op het vlak van werken, wonen en huwen. Ze argumenteren dat we in de Belgische migratiegeschiedenis op een dubbel keerpunt zijn gekomen. Ten eerste stellen ze vast dat de Turkse en Noord-Afrikaanse Gentenaars geleidelijk overgaan van gesloten etnische enclaves naar een meer interactieve etnische mozaïek. Ten tweede merken de auteurs op dat de nieuwe migrantengroepen minder gesegregeerd leven dan tien jaar geleden.

Wil je het boek lezen?Migrant zkt toekomst in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Pieter-Paul Verhaeghe. Lezen Migrant zkt toekomst Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN