Een goddelijk humanisme

Een goddelijk humanisme - Christian van Kerckhove | Tiliboo-afrobeat.com

...ian Van Kerckhove, Een goddelijk humanisme ... Wie kan mij uitleggen wat een humanist is? - GoeieVraag ... .Sartres minachting voor de werkelijkheid.Antwerpen, Garant, 2014, 176p. € 19,40 ISBN 978 90 441 3110 9. Een jaar na het eeuwfeest van Albert Camus brengt Christian Van Kerckhove - filosoof en docent sociale filosofie en ethiek aan de Hogeschool Gent - met zijn Een Goddelijk Humanisme ook het werk van Camus' intellectuele vriend en vijand ... Met het essay Het existentialisme is een humanisme schreef Jean-Paul Sartre (1905-1980) de meest populaire en provocerende verklaring van zijn filosofie. Het is een manifest waarin hij zijn filo ... Een goddelijk humanisme: Sartres minachting voor de ... ... . Het is een manifest waarin hij zijn filosofie uitlegt en verdedigt. Existentialisme is niet de oplossing voor de vragen van de mens, maar een herformulering van het probleem. Het woord 'existentialisme' roept […] Humanisme is een filosofische en ethische houding die de waarde van mensen benadrukt en in het algemeen d...

INFORMATIE

AUTEUR
Christian van Kerckhove
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Een goddelijk humanisme.pdf

OMSCHRIJVING

Een goddelijk humanisme 1e druk is een boek van Christian van Kerckhove uitgegeven bij Garant Uitgevers. ISBN 9789044131109 De Franse existentialist Jean-Paul Sartre heeft altijd een problematische verhouding tot het humanisme gehad. In zijn romanWalgingwalgt hoofdpersoon Antoine Roquentin van het humanisme van de autodidact. Jaren later verklaart Sartre dat het existentialisme een humanisme is. Geen christelijk humanisme, zoals bij de filosofen Karl Jaspers en Gabriel Marcel bijvoorbeeld, maar een goddeloos humanisme. De vraag is of het humanisme van Sartre wel echt goddeloos is? Om hierop een antwoord te vinden, leest en herleest de auteur het hoofdwerk van Sartre:Het zijn en het niet , samen met enkele van zijn andere (literaire) werken.Dit boek is geen zuiver filosofische analyse van een meesterwerk, maar is geschreven vanuit een maatschappelijk engagement. Als Sartre decondition humaineontkent, zo stelt de auteur, geeft hij elke mogelijkheid tot samen leven op. Voor Sartre is de ander de hel. Christian Van Kerckhove gaat uiterst verfijnd en rustig te werk. Zijn analyse is vlijmscherp, snijdt tot op het bot maar getuigt tegelijk van een liefde voor de meesterfilosoof en zijn existentialisme.

Wil je het boek lezen?Een goddelijk humanisme in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Christian van Kerckhove. Lezen Een goddelijk humanisme Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN