Aandoeningen van het spijsverteringsstelsel

Aandoeningen van het spijsverteringsstelsel - Frederik Nevens | Tiliboo-afrobeat.com

...rgt ervoor dat voedsel wordt bewerkt tot voedingsstoffen die in de bloedbaan kunnen worden opgenomen, zodat ze naar alle delen van het lichaam kunnen worden vervoerd ... Pathologie, 8e editie met Datzaljeleren.nl ... . Voor een goed verloop van het verteringsproces zijn verschillende stoffen nodig, waaronder de spijsverteringsenzymen. Veel aandoeningen in de buik kunnen leiden tot een kritieke toestand waarbij ofwel het buikvlies wordt geprikkeld en daarbij ontstoken raakt, ofwel de passage van de darminhoud stagneert (ileus), of een combinatie van deze twee aandoeningen. Ze worden toegelicht in paragraaf 8.1. De categorie Aandoening van het spijsverteringsstelsel biedt een overzicht van artikelen over aandoeningen van het spijsvert ... Aandoeningen van het spijsverteringsstelsel - Acco ... . Ze worden toegelicht in paragraaf 8.1. De categorie Aandoening van het spijsverteringsstelsel biedt een overzicht van artikelen over aandoeningen van het spijsverteringsstelsel, gerangschikt volgens de ICD-10, Klasse XI (K00-K93).: Deze categorie bevat de volgende onderdelen: K00-K14 Aandoeningen van mondholte, speekselklieren...

INFORMATIE

AUTEUR
Frederik Nevens
DIMENSIE
6,9 MB
BESTANDSNAAM
Aandoeningen van het spijsverteringsstelsel.pdf

OMSCHRIJVING

Aandoeningen van het spijsverteringsstelsel omvatten verschillende ziekten die vaak voorkomen in het dagelijkse leven. Ze bestaan uit diagnostische en therapeutische aspecten die multidisciplinair moeten worden aangepakt. Daarom komen in dit boek van alle belangrijke maag-, darm- en leveraandoeningen de epidemiologie, etiologie, pathogenese, pathologie, kliniek, diagnose, behandeling en opvolging aan bod.Je krijgt daarnaast als student geneeskunde, arts of verpleegkundige de geïntegreerde kennis en praktijkervaringen van specialisten in de gastro-enterologie, abdominale heelkunde, hepatologie, radiologie en pathologie, verbonden aan het UZ Leuven.Dit boek is een naslagwerk dat vele jaren nuttig kan zijn door het accent op klinische relevante praktijken en praktische ervaring.Bij het boek horen ook figuren, die je terugvindt op de website (www.acco.be/aandoeningen)."The wards are the greatest of all research laboratories" (Sir Henry Wade)Alle auteurs zijn stafleden van de Universitaire Ziekenhuizen KU Leuven, met jarenlange klinische ervaring in hun domein. Ze hebben allen een internationale uitstraling.Frederik Nevens is gewoon hoogleraar (deeltijds) aan de KU Leuven.

Wil je het boek lezen?Aandoeningen van het spijsverteringsstelsel in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Frederik Nevens. Lezen Aandoeningen van het spijsverteringsstelsel Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN