Verstilde stemmen en verzwegen levens

Verstilde stemmen en verzwegen levens - I. Hollander | Tiliboo-afrobeat.com

...e stemmen en verzwegen levens (Paperback) ... Verstilde stemmen en verzwegen levens / druk 1: een ... ... ... Verstilde Stemmen En Verzwegen Levens PDF Boek ... e stemmen en verzwegen levens (Paperback). Toen Inez Hollander een ontdekkingsreis maakte naar haar onderdrukte Indische familieverleden,... Inez Hollander - Verstilde stemmen en verzwegen levens. Auteur: Inez Hollander Soort: Met illustraties Uitgever: Atlas Contact Datum: April 2009 Pagina's: 293 Taal: Nederlands ISBN10 9045014408 ISBN13 9789045014401 Verstilde stemmen en verzwegen levens. Toen Inez Hollander een ontdekkingsreis maakte naar haar onderdrukte Indische familieverleden, lichtte zij de sluier op van gebeurtenissen en een geheim die in haar familie - maar ook op nationaal niveau - verzwegen werden en voor een groot gedeelte niet terug te vinden zijn in de Nederlandse geschiedenis...

INFORMATIE

AUTEUR
I. Hollander
DIMENSIE
8,1 MB
BESTANDSNAAM
Verstilde stemmen en verzwegen levens.pdf

OMSCHRIJVING

Toen Inez Hollander een ontdekkingsreis maakte naar haar onderdrukte Indische familieverleden, lichtte zij de sluier op van gebeurtenissen en een geheim die in haar familie – maar ook op nationaal niveau – verzwegen werden en voor een groot gedeelte niet terug te vinden zijn in de Nederlandse geschiedenisboeken. De Indische wereld van weleer wordt verscheurd tussen tropennostalgie (tempo doeloe) en schuldgevoelens over de koloniale overheersing en onderdrukking. Door haar persoonlijke verhalen in een literair-historische context te plaatsen probeert Hollander een middenweg te bewandelen en laat zo onderbelichte aspecten van de koloniale samenleving zien. Dit is een complex en ontroerend verhaal waarin een donker en moeilijk verleden getoetst wordt aan huidige sentimenten en opinies over de koloniale maatschappij. Kan de tweede generatie, die Indië alleen maar kent uit familieoverlevering, een boeiend beeld neerzetten van een Indische wereld die niet meer bestaat? Hollander bewijst dat het kan en laat hiermee Indië voortleven in onze nationale verbeelding.

Wil je het boek lezen?Verstilde stemmen en verzwegen levens in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur I. Hollander. Lezen Verstilde stemmen en verzwegen levens Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN