Marketingplanning

Marketingplanning - Rien Hummel | Tiliboo-afrobeat.com

...en van marketingplannen is bij voorkeur geen eenmalige actie ... Hoe ziet een professioneel marketingplan er uit? ... . Marketingplanning is idealiter een continu proces, waarbij jaarlijks wordt gekeken in hoeverre nieuwe planvorming noodzakelijk is. Op deze manier wordt optimaal geleerd van ervaringen. In figuur 1 is weergegeven hoe een continu proces van marketingplanning er uit zou kunnen zien. 7 - De marketingplanning. 7.0 - Inleiding 7.1 - Het ondernemingsplan 7.2 - CANVAS businessmodel 7.3 - Het productplanningsproces 7 ... bol.com | Marketingplanning | 9789058754240 | Rien Hummel ... ... .2 - CANVAS businessmodel 7.3 - Het productplanningsproces 7.4 - Het accountplanningsproces 7.5 - Het resultatenoverzicht 7.6 - De evaluatie (of: control) van het marketingplan 7.7 - De strategische analyse (of: marketing audit) 7.8 - Samenvatting. Jouw marketingplan in 7 stappen. StrategischMarketingplan.com laat jou zien hoe je snel en effectief een marketingstrategie kunt ontwikkelen. Marketingplanning wa...

INFORMATIE

AUTEUR
Rien Hummel
DIMENSIE
7,9 MB
BESTANDSNAAM
Marketingplanning.pdf

OMSCHRIJVING

Marketingplanning geeft systematisch alle stappen van het marketingplanningsproces weer. Aan bod komen marktdefinities, analyses, strategische organisatiekeuzes en strategische, tactische en operationele marketingkeuzes, in de vorm van marketingplannen. Daarnaast is er aandacht voor de uitvoering, evaluatie en terugkoppeling (PDCA-cyclus). Deze derde druk is geheel geactualiseerd aan de hand van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van online kanalen in het algemeen en sociale media in het bijzonder en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daarnaast is er meer aandacht voor de klantenanalyse, accountability, algemene wetmatigheden in marketing, het blauweoceaanstrategiemodel en internationalisering. Behalve een gedegen beschrijving van de theorie bevat deze uitgave veel uitstapjes naar de praktijk. Het boek benadrukt het belang van het analyseproces en het onderbouwen van beslissingen. Heldere structuurschema's maken de student daarbij duidelijk in welk deel van het proces hij of zij zich bevindt. Marketingplanning is bestemd voor hbo-studenten met enige voorkennis van marketing. Na bestudering van deze uitgave is de student in staat een verantwoord marketingplan samen te stellen. Door de opzet is dit boek ook zeer geschikt voor gebruik bij stages en afstudeeropdrachten. Op de website www.academicservice.nl is een grote hoeveelheid ondersteunend materiaal beschikbaar, in de vorm van extra hoofdstukken, casuïstiek, sheets, voorbeelden, overzichten, alternatieven en aanvullingen. Rien Hummel is docent marketing aan het Instituut voor Marketing Management van de Hanzehogeschool Groningen en is tevens betrokken bij twee MBA-opleidingen van dezelfde hogeschool. Van zijn hand verschenen eerder de boeken Marketing met ICT en Marketing en accountability.

Wil je het boek lezen?Marketingplanning in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Rien Hummel. Lezen Marketingplanning Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN