Ik Ben Geboren

Ik Ben Geboren - Georges Perec | Tiliboo-afrobeat.com

...alingen in context van "ik ben geboren" in Nederlands-Engels van Reverso Context: ben ik geboren, ik ben hier geboren, waar ik geboren ben, ik ben een geboren Ik ben geboren om deze kolonie te leiden, niet te slopen ... ik ben geboren in Nederland, mijn opa en oma van mijn ... ... . Ich wurde geboren , um diese Kolonie zu regieren, nicht zu vernichten. Die stam waarin ik ben geboren . Ik ben geboren als Saks maar ontvoerd en opgevoed als een Deen. Je suis né Saxon, mais kidnappé et élevé comme un Danois. Ik ben geboren op 20 oktober 1918. Online vertaalwoordenboek. FR:ik ben geboren in ... Mijnwoordenboek.nl is een onafhankelijk privé-initiatief, gestart in 2004. Ik heb al eerder gezegd dat ik ben geboren in 1957 ... Hoe oud ben ik? - Hoeoud.nl ... . Ik ben geboren op 20 oktober 1918. Online vertaalwoordenboek. FR:ik ben geboren in ... Mijnwoordenboek.nl is een onafhankelijk privé-initiatief, gestart in 2004. Ik heb al eerder gezegd dat ik ben geboren in 1957, het jaar van Europa, en één jaar na onze toetreding tot de EU in het Parlement werd gekozen. J'ai déjà dit plus...

INFORMATIE

AUTEUR
Georges Perec
DIMENSIE
4,7 MB
BESTANDSNAAM
Ik Ben Geboren.pdf

OMSCHRIJVING

*Ik ben geboren in Frankrijk, ik ben Fransman, ik heb een Franse voornaam, Georges, en een - nagenoeg - Franse achternaam: Perec. Het verschil is uiterst gering: er staat geen accent aigu op de eerste e van mijn naam, omdat Perec de Poolse schrijfwijze is van Peretz. Stel dat ik in Polen was geboren, dan had ik Mordechai Perec geheten en had iedereen geweten dat ik jood was. [...Ik ben geboren biedt achtentwintig teksten van Perec, geschreven tussen 1957 en 1981. Sommige daarvan waren al bij zijn leven klassiek, andere zijn pas onlangs gepubliceerd. Naast programmatische stukken waarin Perec behoedzaam de parameters van zijn schrijverschap formuleert, bevat de bundel jeugdherinneringen, ludieke taaloefeningen, aanstekelijke bespiegelingen over banale verschijnselen als mode, directiekantoren of brillen, minutieuze beschrijvingen van zijn werktafel, behartenswaardige aanbevelingen over de kunst van het opruimen van boekenkasten of het schrijven van anischtkaarten, brieven aan uitgevers en gesprekken met collega-schrijvers. Dat het boek bij alle variatie toch samenhang heeft, komt doordat alle teksten zijn doordrongen van Perecs haast maniakale aandacht voor het vanzelfsprekende en onopgemerkte, voor het detail. Bovendien is de autobiograaf verkapt aanwezig in alles wat Perec schreef, maar op een hem volstrekt eigen, onnadrukkelijke wijze.Ik ben geboren is een boek dat prikkelt tot het herlezen van Perecs eerder werk en een staalkaart van de ongekende mogelijkheden van het autobiografische schrijven in de handen van een taalvirtuoos als Perec. Keuze, annotatie en vertaling zijn van de hand van Rokus Hofstede.

Wil je het boek lezen?Ik Ben Geboren in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Georges Perec. Lezen Ik Ben Geboren Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN