Diagnostiek in de bekkenfysiotherapie

Diagnostiek in de bekkenfysiotherapie - Petra van Nierop | Tiliboo-afrobeat.com

...stiek in de bekkenfysiotherapie 1e druk is een boek van Petra van Nierop uitgegeven bij Bohn Stafleu van Loghum ... Diagnostiek in de bekkenfysiotherapie (eBook, 2014 ... ... . ISBN 9789036802826 Bekkenfysiotherapie heeft zich aanvankelijk vooral ontwikkeld als behandeloptie. In dit boek wordt een overzicht gegeven van de complete bekkenfysiotherapeutische diagnostiek zoals die in de Nederlandse situatie wordt gehanteerd, bedoeld voor studenten bekkenfysiotherapie. Samenwerkende disciplines kunnen via dit boek inzicht krijgen in de diagnostische mogelijkheden van de bekken ... Studystore | Diagnostiek in de bekkenfysiotherapie ... ... . Samenwerkende disciplines kunnen via dit boek inzicht krijgen in de diagnostische mogelijkheden van de bekkenfysiotherapeut. Tevens kan dit boek dienen als naslagwerk voor de bekkenfysiotherapeut. In dit boek wordt een overzicht gegeven van de complete bekkenfysiotherapeutische diagnostiek zoals die in de Nederlandse situatie wordt gehanteerd, bedoeld voor studenten bekkenfysiothera...

INFORMATIE

AUTEUR
Petra van Nierop
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Diagnostiek in de bekkenfysiotherapie.pdf

OMSCHRIJVING

Bekkenfysiotherapie heeft zich aanvankelijk vooral ontwikkeld als behandeloptie. De specifieke diagnostische mogelijkheden door de bekkenfysiotherapeut zijn echter in de afgelopen jaren steeds verder uitgebreid; derhalve wordt de term bekkenfysiodiagnostiek geïntroduceerd. Wetenschappelijk onderzoek heeft zich tot nu toe meer gericht op de behandeling van bekken- en bekkenbodemgerelateerde klachten. Evidence-based practice zal benut worden om de bestaande bekkenfysiotherapeutische diagnostiek te beschrijven.Na een inleiding over de ontwikkeling, plaats en het juridisch kader wordt de bekkenfysiotherapie annoNU beschreven. Vervolgens komen de functionele anatomie, de indicaties bekkenfysiotherapie, prevalentie en risicofactoren aan de orde. Een groot deel van het boek is gewijd aan het beschrijven van het bekkenfysiotherapeutisch onderzoek. Daarna wordt stilgestaan bij het klinisch redeneren, de bekkenfysiotherapeutische diagnose en het behandelplan. Het bekkenfysiotherapeutisch consult krijgt apart aandacht. En vervolgens is een hoofdstuk gewijd aan specifieke doelgroepen binnen de diagnostiek door de bekkenfysiotherapeut. Als laatste komt de samenwerking met andere disciplines aan de orde en wordt de Nederlandse situatie met de internationale vergeleken.

Wil je het boek lezen?Diagnostiek in de bekkenfysiotherapie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Petra van Nierop. Lezen Diagnostiek in de bekkenfysiotherapie Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN