De Brug Over De Drina

De Brug Over De Drina - Ivor Grattan-Guinness | Tiliboo-afrobeat.com

... Turkse overheersing in de zestiende eeuw en de Oostenrijkse inval in de achttiende eeuw tot het begin van de eerste Wereldoorlog ... Een brug als historische pijler van de afgelopen vijf ... ... . Een vast punt daarin is de brug over de Drina, die de verbinding vormt tussen verleden en toekomst en de schakel tussen oost en west, arm en rijk, Serviërs en Kroaten. Andrić noemde De brug over de Drina (verschenen in 1945) geen roman maar een kroniek. Het boek beslaat vier eeuwen uit de geschiedenis van Višegrad, een stad op de grens van Bosnië en Servië, waarbij de brug over de rivier de Drina de bindende factor tussen alle gebeurtenissen vormt. Ivo Andrić (Servisch: Иво Андрић) (Dolac, 9 oktober 1892- Belgrado, 13 maart 1975) was een Joegoslavische schrijver e ... De brug over de Drina van Ivo Andric | Boek en recensies ... ... . Ivo Andrić (Servisch: Иво Андрић) (Dolac, 9 oktober 1892- Belgrado, 13 maart 1975) was een Joegoslavische schrijver en de winnaar van de Nobelprijs voor Literatuur van 1961.Zijn romans De brug over de ...

INFORMATIE

AUTEUR
Ivor Grattan-Guinness
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
De Brug Over De Drina.pdf

OMSCHRIJVING

Andric beschrijft de geschiedenis van Visegrad, een stad in het oosten van Bosnië. Van de Turkse overheersing in de zestiende eeuw en de Oostenrijkse inval in de achttiende eeuw tot het begin van de eerste Wereldoorlog. Een vast punt daarin is de brug over de Drina, die de verbinding vormt tussen verleden en toekomst en de schakel tussen oost en west, arm en rijk, Serviërs en Kroaten.

Wil je het boek lezen?De Brug Over De Drina in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Ivor Grattan-Guinness. Lezen De Brug Over De Drina Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN