Financiële kengetallen

Financiële kengetallen - C. Walsh | Tiliboo-afrobeat.com

...ele kengetallen (Ratio's) Boekhouding dient ervoor om een bedrijf te sturen ... Financiële kengetallen | Begroting 2020 ... . Een verkeerde sturing van het bedrijf valt op te maken uit de cijfers. In dit artikel een duidelijke uitleg over hoe u dit kan doen. Liquiditeitskengetallen, solvabiliteitskengetallen,rentabiliteitskengetallen en activiteitskengetallen komen uitgebreid aan bod. Kengetallen zijn veelal slechts een momentopname, Kengetallen zijn vaak gebaseerd op aannames (veronderstellingen). Lijst. Hieronder volgt een lijst met kengetallen waarmee de financiële t ... House of Control ... . Lijst. Hieronder volgt een lijst met kengetallen waarmee de financiële toestand van een onderneming kan worden beoordeeld en gemeten. Liquiditeit. Current ratio; Quick ratio Om de financiele ontwikkeling van een onderneming te kunnen volgen, wordt niet alleen naar de balans en winst- en verliesrekening van een onderneming gekeken. Je kijkt hiervoor namelijk ook naar de onderlinge verbanden in die overzichten over een langere tijd. Deze onderlinge verbanden noemen we ook wel ...

INFORMATIE

AUTEUR
C. Walsh
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Financiële kengetallen.pdf

OMSCHRIJVING

Kengetallen zijn de sterren waarop managers veelal navigeren. Ze wijzen de weg naar de optimale langetermijnstrategie en de beste kortetermijnoplossingen. Voor goede managementbeslissingen is kennis van deze kengetallen dan ook absoluut noodzakelijk-niet alleen voor de accountants. In Financiële kengetallen uit de reeks Managementinstrumenten beschrijft Ciaran Walsh op heldere wijze hoe kengetallen werken en wat managers moeten weten over het interpreteren van de resultaten. Daarbij wordt ook ingegaan op de samenwerking met managers van andere afdelingen binnen de organisatie. Dit boek is daarom anders dan de meeste business boeken. Dat blijkt al direct als u er even doorheen bladert en de vele heldere schema's en diagrammen bekijkt. Elk hoofdstuk leest als een kort seminar dat verrijkt is met visuele ondersteuning en heldere tekst. Aan bod komen onder andere: de jaarstukkende balans en resultatenrekeningde cash flow cycluscorporate liquidityfinancial leverage bedrijfswaarderinginvesteringsratiosanalyse voor een bedrijfsovernameShareholder Value Added (SVA). Wanneer u weet hoe kengetallen werken en wat ze betekenen, dan kunt u simpelweg een betere manager voor uw organisatie zijn.

Wil je het boek lezen?Financiële kengetallen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur C. Walsh. Lezen Financiële kengetallen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN