CACAO De Chocolade Route

CACAO De Chocolade Route - D. Persoone | Tiliboo-afrobeat.com

...De Chocolade Route | ISBN 9782875100092 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte ... De 50 beste afbeeldingen van Cacao, Chocolade | Cacao ... ... . Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Chocolade (ook wel: chocola) is een lekkernij gemaakt van suiker met cacaoboter en cacaomassa, dat wordt gewonnen uit cacaobonen, de pit van de vrucht van de cacaoboom (Theobroma cacao).. Chocolade is in de hele wereld geliefd. In België en Nederland is chocolade te koop als repen, in plakken, maar wordt ook verwerkt in producten als pralines (bonbons), koekjes en ijsjes. In Cacao langs de Zaan geeft Thijs de Gooijer een volledig overzicht van de geschiedenis van de ... CACAO De Chocolade Route - D. Persoone, J.-P. Gabriel ... ... . In Cacao langs de Zaan geeft Thijs de Gooijer een volledig overzicht van de geschiedenis van de Zaanse Cacao-industrie, met alle cacaomolens en -fabrieken. Met een historisch overzicht van "cacao-branden" vanaf 1809 en met een overzichtskaart van alle bekende molens die langs de Zaan gestaan hebben. CACAO De Chocolade Route. Het is helaas niet mogelijk om boeken ...

INFORMATIE

AUTEUR
D. Persoone
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
CACAO De Chocolade Route.pdf

OMSCHRIJVING

Chilipeper, knoflook, guacamole, wasabi, kip, oesters, tequila.Het zijn ingredi?nten die we niet meteen zouden verwachten in de beroemde Belgische "pralines". En toch maken ze deel uit van het smakenassortiment van Dominique Persoone. Deze Brugse chocolatier, bekend van zijn eigen merk The Chocolate Line, bracht een opmerkelijke verruiming van het klassieke gamma teweeg. Daarbij kon hij steunen op zijn vakkennis als kok. De expeditie in Mexico waarvan Dominique Persoone hier verslag doet, is allereerst een ontdekkingsreis naar de oorsprong van de chocoladedrank, die werd uitgevonden door de Maya's op basis van de Criollo-cacao van Centraal-Amerika.Van de heilige cenotes van Yucatan tot de kip met chocolade, de beroemde Mole Poblano, via het woud van Chiapas, neemt hij ons mee op een fascinerende tocht door meer dan tweeduizend jaar geschiedenis.Net als elke echte ontdekkingsreiziger die houdt van lekker eten, bracht ook Dominique Persoone smaakvolle schatten mee naar huis. Hij vertaalde ze voor ons in een dertigtal originele recep-ten.Een gastronomisch relaas, dat de lezer het water in de mond doet komen, maar vooral de chocolade op de tong doet smelten.

Wil je het boek lezen?CACAO De Chocolade Route in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur D. Persoone. Lezen CACAO De Chocolade Route Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN