Gebarentaalwetenschap

Gebarentaalwetenschap - A.E. Baker | Tiliboo-afrobeat.com

...taalwetenschap 1e druk is een boek van A ... Gebarentaalwetenschap | 9789077822333 | Tweedehands ... .E. Baker uitgegeven bij Tricht, Uitgeverij van. ISBN 9789077822333 Gebarentalen zijn natuurlijke talen en worden overal gebruikt waar dove mensen een gemeenschap vormen. Gebarentaalwetenschap onderzoekt talen in de visuele modaliteit. Verschillende gebarentalen worden vanuit een taalkundig perspectief bestudeerd. Kenmerkende eigenschappen van gebarentalen en hoe een gebarentaal zich onderscheidt van een gesproken taal zijn belangrijke aandachtspunten. Voor studenten van gebarentaalwetensch ... Studievereniging Taalwetenschap en Gebarentaalwetenschap ... ... . Voor studenten van gebarentaalwetenschap, tolken in opleiding en leraren gebarentaal in opleiding is dit een basisboek van de studie. Basiskennis van de algemene taalwetenschap wordt verondersteld. Anne Baker is sinds 1988 hoogleraar Taalwetensch...

INFORMATIE

AUTEUR
A.E. Baker
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Gebarentaalwetenschap.pdf

OMSCHRIJVING

Gebarentaalwetenschap 1e druk is een boek van A.E. Baker uitgegeven bij Tricht, Uitgeverij van. ISBN 9789077822333 Gebarentalen zijn natuurlijke talen en worden overal gebruikt waar dove mensen een gemeenschap vormen. Ze zijn bijzonder, omdat ze op een heel andere manier worden geproduceerd en waargenomen dan gesproken talen – namelijk met de handen en met de ogen. Door gebarentalen te bestuderen kunnen we veel leren over taal in het algemeen. 'Gebarentaalwetenschap' is bedoeld als een inleiding in de taalwetenschappelijke studie van gebarentalen. Niet alleen de Nederlandse Gebarentaal komt aan bod maar ook veel andere gebarentalen uit de hele wereld. Hoe is de structuur van gebarentalen? In hoeverre verschillen gebarentalen van elkaar? Hoe leren kinderen zo’n taal? Zit gebarentaal net zo in de hersenen als gesproken taal? En bestaan er dialecten in een gebarentaal? Wie nieuwsgierig is naar de antwoorden op zulke vragen en interesse heeft voor taal in het algemeen, zal dit boek met veel plezier lezen.De redactie:Anne Baker is hoogleraar Taalwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam.Beppie van den Bogaerde is lector Dovenstudies bij de Faculteit Educatie van de Hogeschool Utrecht.Roland Pfau is als universitair docent verbonden aan de vakgroep Taalwetenschap van de Universiteit Amsterdam.Trude Schermer is directeur van het Nederlands Gebarencentrum te Bunnik.

Wil je het boek lezen?Gebarentaalwetenschap in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur A.E. Baker. Lezen Gebarentaalwetenschap Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN