TU-bezinningsreeks 10 - In liefde en trouw?

TU-bezinningsreeks 10 - In liefde en trouw? - Maarten van Loon | Tiliboo-afrobeat.com

...ningsreeks 10 - In liefde en trouw? (Paperback) ... Top 10 Liefdessymbolen uit de Geschiedenis - Alletop10lijstjes ... . Wat zegt de Bijbel over homoseksuele relaties in liefde en trouw? Een cruciaal hoofdstuk in de... Bekijk TU-bezinningsreeks 10 - In liefde en trouw? en vergelijk voor de beste en goedkoopste prijs op Scoupz.nl Wat zegt de Bijbel over homoseksuele relaties in liefde en trouw? Een cruciaal hoofdstuk in de bezinning over deze vraag is Romeinen 1. Wat bedoelde Paulus precies toen hij homoseksualiteit onnatuurlijk noemde? Welke praktijken had hij op het oog en welke consequenties moet dat voor vandaag hebben? Op deze en andere vragen gaat de auteur van dit boek dieper in. Door literatuuronderzoek wordt ... In liefde ... In liefde en trouw?: een studie naar homoseksuele relaties ... ... . Door literatuuronderzoek wordt ... In liefde en trouw? ... TU Bezinningsreeks 10. Maarten van Loon (2012) All reflection series in one overview? Back ...

INFORMATIE

AUTEUR
Maarten van Loon
DIMENSIE
8,9 MB
BESTANDSNAAM
TU-bezinningsreeks 10 - In liefde en trouw?.pdf

OMSCHRIJVING

Wat zegt de Bijbel over homoseksuele relaties in liefde en trouw? Een cruciaal hoofdstuk in de bezinning over deze vraag is Romeinen 1. Wat bedoelde Paulus precies toen hij homoseksualiteit onnatuurlijk noemde? Welke praktijken had hij op het oog en welke consequenties moet dat voor vandaag hebben? Op deze en andere vragen gaat de auteur van dit boek dieper in. Door literatuuronderzoek wordt de homoseksuele praktijk in Paulus' dagen in kaart gebracht. Daarbij komt ook de vraag aan de orde in hoeverre Paulus weet kon hebben van wat vandaag een homoseksuele geaardheid wordt genoemd en of hij wist van het bestaan van homoseksuele relaties in liefde en trouw. Deze gegevens worden vervolgens verwerkt in de exegese van Romeinen 1,26b-27a. Om te komen tot een ethisch standpunt voor vandaag volgt als laatste een hermeneutische bezinning. Dr. Maarten van Loon (1969) is predikant van de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) van Dalfsen-Oost. In 2011 studeerde hij af op dit onderwerp aan de Theologische Universiteit Kampen. Dit is deel 10 uit de TU-Bezinningsreeks.

Wil je het boek lezen?TU-bezinningsreeks 10 - In liefde en trouw? in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Maarten van Loon. Lezen TU-bezinningsreeks 10 - In liefde en trouw? Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN