Schrijven Met Montaigne

Schrijven Met Montaigne - Tanny Dobbelaar | Tiliboo-afrobeat.com

...ven Met Montaigne (Onbekende bindwijze). De Franse filosoof Michel de Montaigne (1533-1592) leefde in roerige tijden ... Michel Eyquem de Montaigne: 68 Citaten, quotes en ... ... . Burgeroorlogen werden... Schrijven met Montaigne verscheen in 2005 bij uitgever Ambo. Inmiddels verlang ik naar een vernieuwde, uitgebreide versie van dit boek - maar dat is toekomstmuziek. Schrijven met Montaigne is uitverkocht. Met enige regelmaat vragen mensen of ik nog een exemplaar heb. Ik had nog wel een stapeltje exemplaren, maar dat is inmiddels verschrompeld. Michel Eyquem de Montaigne (Bordeaux ... Montaigne Centrum voor Rechtsstaat en Rechtspleging ... ... . Ik had nog wel een stapeltje exemplaren, maar dat is inmiddels verschrompeld. Michel Eyquem de Montaigne (Bordeaux, 28 februari 1533 - Château de Montaigne, Périgord, 13 september 1592) was een Franse filosoof, schrijver en politicus uit de periode van de Franse renaissance.In zijn belangrijkste werk, Essais (letterlijk: probeersels of proeven), bestudeert hij de mensheid en met name zichzelf. Hij wa...

INFORMATIE

AUTEUR
Tanny Dobbelaar
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Schrijven Met Montaigne.pdf

OMSCHRIJVING

De Franse filosoof Michel de Montaigne (1533-1592) leefde in roerige tijden. Burgeroorlogen werden letterlijk voor zijn deur uitgevochten. In plaats van zich in deze conflicten te mengen, trok hij zich terug op zijn landgoed in de buurt van Bordeaux. Toen hij daar probeerde zijn gedachten zo onafhankelijk mogelijk te ontwikkelen, ontdekte hij dat hij die beter vorm kon geven als hij ze opschreef. Het resultaat: de Essays, een bundel prachtige teksten die behoren tot de hoogtepunten van de Europese literatuur. In 'Schrijven met Montaigne' laat Tanny Dobbelaar zien hoe je, in navolging van Montaigne, je gedachten op papier kunt zetten zonder te blijven hangen in persoonlijke bekentenissen of flauwe algemeenheden. Dit boek biedt zowel een inleiding op de filosofische aspecten van Montaignes schrijverschap alsook praktische vingerwijzingen voor wie zelf schrijven wil.

Wil je het boek lezen?Schrijven Met Montaigne in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Tanny Dobbelaar. Lezen Schrijven Met Montaigne Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN