De kruistochten

De kruistochten - Thomas Asbridge | Tiliboo-afrobeat.com

...ndste kruistochten of kruisvaarten zijn de religieus geïnspireerde, militaire ondernemingen die westerse christenen tussen 1096 en 1271 ondernamen voor verovering en behoud van christelijke heilige plaatsen in Palestina ... Kruistochten - Christipedia.nl ... . Het is een vroeg voorbeeld van de Europese expansiebeweging die op gang kwam nadat er in de tiende eeuw een einde was gekomen aan de invasies van Europa door Vikingen ... De Kruistochten waren gewapende tochten of operaties die door christelijk Europa in de middeleeuwen werden gehouden om het Heilige Land Palestina, en in het bijzonder Jeruzalem, te "bevrijden" van de islamitische Turken, zodat pelgrims weer veilig naar het Beloofde Land konden gaan. Er zijn in totaal 9 kruistochten geweest, maar sommige vinden dat er 6, 7 of 8 zijn geweest. D e Kruistochten vormen boeiende gebeurtenissen uit de tijd van de Middeleeuwen, waarbij christenen en moslims onderling stre ... Kruistocht - Wikipedia ... . Er zijn in totaal 9 kruistochten geweest, maar sommige vinden dat er 6, 7 of 8 zijn geweest. D e Kruistochten vormen boeiende gebeurtenissen uit de tijd van de Middeleeuwen, waarbij christenen en moslims onderling streden om de hegemonie in het Midden-Oost...

INFORMATIE

AUTEUR
Thomas Asbridge
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
De kruistochten.pdf

OMSCHRIJVING

In de elfde eeuw roept de paus zijn gelovigen op tot een heilige oorlog tegen de islamitische 'bezetters' van het beloofde land: een gigantisch christelijk leger gaat vervolgens als een uitzinnige tekeer in het oostelijke Middellandse Zeegebied. Jeruzalem, heilige stad van de beide geloofsrichtingen, wordt veroverd. In de tweehonderd jaren die volgden op deze eerste kruistocht hebben de islamitische en pauselijke legers in een opeenvolging van meedogenloze oorlogen om de heerschappij over het Heilige Land gestreden. Beide in de volle overtuiging dat ze in Gods wil handelen.Dit boek vertelt het verhaal van deze heroïsche eeuwenlange strijd vanuit het christelijke én het islamitische perspectief. Het reconstrueert de ervaringen en de houding van de twee tegenovergestelde geloven. In een meeslepend verhaal met scherpe observaties toont De kruistochten het volledige spectrum van het geweld, de passie en de barbaarse grandeur van de tijd van de kruisvaarders. Het is een wereld met legendarische helden, zoals Richard Leeuwenhart en Saladin, met geheimzinnige moordenaars, dichters die tevens krijger zijn en hypocriete visionairs. Het verhaal gaat van de woestijn van Egypte via de groene bossen van Libanon naar de oude steden Constantinopel, Caïro en Damascus.Thomas Asbridge doceert middeleeuwse geschiedenis aan de Universiteit van Londen en geldt als een internationaal vermaard expert op het gebied van de kruistochten. Zijn vorige boek De eerste kruistocht werd een internationale bestseller.

Wil je het boek lezen?De kruistochten in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Thomas Asbridge. Lezen De kruistochten Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN