De Karel Doorman In Nieuw-Guinea

De Karel Doorman In Nieuw-Guinea - Duco Hellema | Tiliboo-afrobeat.com

...l Doorman werd onderweg naar Azië in een aantal havens geweigerd en dreef een tijdlang zelfs stuurloos rond met motorpech ... NIEUW-GUINEA HERINERINGSKRUIS - De website van paatje! ... . Diplomatiek noch militair werd het beoogde doel bereikt. Aan de hand van deze kleurrijke tocht schrijft de auteur een korte geschiedenis van de Nieuw-Guinea-kwestie, die in die tijd zoveel beroering gaf. HNLMS Karel Doorman (R81) (Dutch: Hr.Ms. Karel Doorman (R81)) was a Colossus-class aircraft carrier of the Royal Netherlands Navy.Formerly the British ship HMS Venerable, she was sold to the Netherlands in 1948 as a light attack carrier.In 1960, she w ... PDF University of Groningen D. Hellema, De Karel Doorman naar ... ... .Formerly the British ship HMS Venerable, she was sold to the Netherlands in 1948 as a light attack carrier.In 1960, she was involved in the decolonization conflict in Western New Guinea with Indonesia.In the mid 1960s the role was changed to anti-submarine warfare ... Hr.Ms. Karel Doorman (R 81) was het tweede en laatste vliegdekschip van de Koninklijke Marine.Het was, qua lengte en breedte, tevens het grootste schip...

INFORMATIE

AUTEUR
Duco Hellema
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
De Karel Doorman In Nieuw-Guinea.pdf

OMSCHRIJVING

Op 30 mei 1960 verliet het enige Nederlandse vliegdekschip, de Karel Doorman, met enkele andere oorlogsschepen de haven van Rotterdam, om een wereldreis te maken van meer dan een halfjaar. Het doel was letterlijk vlagvertoon: door in Nederlands Nieuw-Guinea de vaderlandse driekleur te laten zien, hoopte men druk uit te oefenen op de Indonesische regering van Soekarno, die de laatste Nederlandse bezittingen in 'de Oost' wilde inlijven. Met het uitzenden van de Karel Doorman probeerde de Nederlandse regering de wereld duidelijk te maken dat zij niet zou toegeven aan de steeds zwaardere Indonesische diplomatieke en militaire druk. De missie liep uit op een fiasco. De Karel Doorman werd onderweg naar Azië in een aantal havens geweigerd en dreef een tijdlang zelfs stuurloos rond met motorpech. Diplomatiek noch militair werd het beoogde doel bereikt. Aan de hand van deze kleurrijke tocht schrijft de auteur een korte geschiedenis van de Nieuw-Guinea-kwestie, die in die tijd zoveel beroering gaf.

Wil je het boek lezen?De Karel Doorman In Nieuw-Guinea in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Duco Hellema. Lezen De Karel Doorman In Nieuw-Guinea Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN