Zonnebeke

Zonnebeke - Stephan van Deelen | Tiliboo-afrobeat.com

...eke is een plaats en deelgemeente van Passendale in de Westhoek in de Belgische provincie West-Vlaanderen ... Home • Zorgcentrum Sint-Jozef • Zonnebeke ... . De gemeente telt ruim 12.000 inwoners. De plaatselijke bevolking spreekt van 'Zunnebeke'. Geschiedenis. De naam Zonnebeke komt van Sinnebeche. De eerste vermelding van Sinnebeche dateert ... 8980 Zonnebeke. T 051 48 00 60 F 051 78 07 40 [email protected] BTW BE 0207.432.124. Openingsuren; Routebeschrijving; Het recyclagepark is gesloten op 11 en 21 juli en op 15 augustus. De bib is gesloten op 11, 20 en 21 juli en op 15 augustus. Nieuws. Meer nieuws. Vanaf 1 juli gaat fase ... Gemeente - Gemeente Zonnebeke ... . De bib is gesloten op 11, 20 en 21 juli en op 15 augustus. Nieuws. Meer nieuws. Vanaf 1 juli gaat fase 4 van de afbouw in. Zonnebeke (West Flemish: Zunnebeke) is a municipality loca...

INFORMATIE

AUTEUR
Stephan van Deelen
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Zonnebeke.pdf

OMSCHRIJVING

De nieuwe roman 'Zonnebeke' van Stephan van Deelen is verschenen. Na het veelbelovende debuut 'Hotel -1' is dit het tweede boek van de auteur.'Zonnebeke' is een historische roman over vriendschap, angst, moed, strijd, verlies en hoop in een wereld die nooit meer dezelfde zal zijn. Het verhaal is gebaseerd op waargebeurde feiten. De auteur heeft zich uitgebreid gedocumenteerd en de locaties in het boek meerdere malen bezocht, om zich een goed beeld van de tijd en de omgeving te vormen.'Zonnebeke' is het verhaal van twee vrienden, Peter en Michel, uit het Vlaamse dorp Zonnebeke. In juli 1914 zijn ze zestien jaar oud en is de zomervakantie begonnen. Ze vieren hun vrijheid en denken dat niets hun mooie leven kan verstoren. Maar in augustus breekt de Eerste Wereldoorlog uit en wordt België bezet door Duitsland. In de chaos van het strijdgewoel raken de twee vrienden elkaar kwijt en belanden aan weerszijden van de frontlinie. Michel belandt in Duitsland bij de vliegtuigbouwer Fokker en Peter bij het Engelse leger.Het verhaal vertelt over vier oorlogsjaren die hen definitief zullen vormen, en de lezer zullen meevoeren in de sfeer en achtergronden van het Europa van die tijd.

Wil je het boek lezen?Zonnebeke in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Stephan van Deelen. Lezen Zonnebeke Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN