Viersels woordebukske

Viersels woordebukske - Egfried Grauls | Tiliboo-afrobeat.com

...rsels Woordebukske is een korte beschrijving van de taal in het dorp Viversel ... Viersels Gebroekt | Natuurpunt ... . Een 60-tal jaren geleden sprak iedereen (een 700 inwoners) er dezelfde taal. Iemand die algemeen Nederlands sprak werd een beetje merkwaardig bekeken. Alleen van de pastoor en de onderwijzers kon aanvaard worden dat ze "op de lètter klappen". Viersels woordebukske is een geweldig boek. We raden u aan het boek van Viersels woordebukske PDF te downloaden op onze website bank72.nl Er zijn ook andere boeken van de auteur Viersels woordebukske Viersels wo ... Voorstelling "Viversel, een plaats met een bijzondere ... ... .nl Er zijn ook andere boeken van de auteur Viersels woordebukske Viersels woordebukske Egfried Grauls. Nederlands | Boek € 19,95 + 39 punten . Pre-order nu, verschijningsdatum onbekend. Eenvoudig bestellen. Veilig betalen. Gratis thuislevering vanaf € 20. Gr...

INFORMATIE

AUTEUR
Egfried Grauls
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Viersels woordebukske.pdf

OMSCHRIJVING

Het Viersels Woordebukske is een korte beschrijving van de taal in het dorp Viversel.Een 60-tal jaren geleden sprak iedereen (een 700 inwoners) er dezelfde taal. Iemand die algemeen Nederlands sprak werd een beetje merkwaardig bekeken. Alleen van de pastoor en de onderwijzers kon aanvaard worden dat ze “op de lètter klappen”. Ondertussen is het minder de gewoonte dat men in de eigen taal communiceert. In Viversel hoor je het nog bij de plaatselijke bewoners en ook hun toneelgroep Crescendo maakt er nog af en toe gebruik van. Om dit specifieke van het dorp niet verloren te laten gaan werd dit boekje samengesteld. Het bevat onder meer een woordenlijst AN - Viversels, Viversels - AN en een lijstje met plaatselijke uitdrukkingen.

Wil je het boek lezen?Viersels woordebukske in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Egfried Grauls. Lezen Viersels woordebukske Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN