UvA proefschriften - Tussen liberalisme en conservatisme

UvA proefschriften - Tussen liberalisme en conservatisme - Frans van Nijnatten | Tiliboo-afrobeat.com

...fschriften - Tussen liberalisme en conservatisme 1e druk is een boek van Frans van Nijnatten uitgegeven bij Amsterdam University Press ... PDF UvA-DARE (Digital Academic Repository) Tussen liberalisme ... ... . ISBN 9789056296988 Het stereotiepe beeld van Jimmy Carter als non-politicus, een idealist die boven de politiek stond en daar niets mee te maken wilde hebben is onjuist. Tussen liberalisme en conservatisme: de verkiezingscampagnes van Jimmy Carter (1962-1980) van Nijnatten, F.J.C.M. Link to publication Citation for published version (APA): van Nijnatten, F. J. C. M. (2012). Tussen liberalisme en conservatis ... PDF UvA-DARE (Digital Academic Repository) Tussen liberalisme ... ... .J.C.M. Link to publication Citation for published version (APA): van Nijnatten, F. J. C. M. (2012). Tussen liberalisme en conservatisme: de verkiezingscampagnes van Jimmy Carter (1962-1980). Amsterdam: Vossiuspers - Amsterdam University Press. UvA Proefschriften, Tussen liberalisme en conservatisme. De verkiezingscampagnes van Jimmy Carter (1962-1980) Frans van Nijnatten Het stereotiepe beeld van...

INFORMATIE

AUTEUR
Frans van Nijnatten
DIMENSIE
8,1 MB
BESTANDSNAAM
UvA proefschriften - Tussen liberalisme en conservatisme.pdf

OMSCHRIJVING

UvA proefschriften - Tussen liberalisme en conservatisme 1e druk is een boek van Frans van Nijnatten uitgegeven bij Amsterdam University Press. ISBN 9789056296988 Het stereotiepe beeld van Jimmy Carter als non-politicus, een idealist die boven de politiek stond en daar niets mee te maken wilde hebben is onjuist. Dat blijkt uit Carters campagnearchieven van 1962-1980, die Frans van Nijnatten onderzocht in zijn proefschrift Tussen liberalisme en conservatisme. De verkiezingscampagnes van Jimmy Carter (1962-1980). Van Nijnatten maakte gebruik van Carters pr -presidenti le campagnearchief, dat niet eerder in de literatuur is beschreven. De archieven werpen ook meer licht op de oorzaken van de overwinning van deze zuidelijke democraat bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 1976. Focus op Iowa Uiteraard profiteerde Carter van het afgenomen vertrouwen van de Amerikanen in hun regering na de Vietnamoorlog en het Watergateschandaal. Maar de archieven tonen ook aan dat Carter geleidelijk een professioneel campagnevoerder werd en dat hij een onuitwisbare stempel drukte op de ontwikkeling van de candidate-centered campaign in de Verenigde Staten. Zo be nvloedde Carter in 1976 alle toekomstige presidentskandidaten met zijn focus op de caucus van Iowa. Southern Strategy Daarnaast gebruikte Carter een weldoordachte Southern Strategy en hield hij zich afzijdig van het ideologische debat. Als centrumpoliticus bewoog Carter zich steeds tussen liberalisme en conservatisme, en noemde hij zichzelf een populist. Zijn herverkiezingscampagne van 1980 verloor Carter mede doordat bepaalde tactische elementen, die hij vanaf 1962 consequent in al zijn campagnes had toegepast, niet meer werkten, zo stelt Van Nijnatten. Frans van Nijnatten is werkzaam bij het Ministerie van Defensie.

Wil je het boek lezen?UvA proefschriften - Tussen liberalisme en conservatisme in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Frans van Nijnatten. Lezen UvA proefschriften - Tussen liberalisme en conservatisme Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN