Ik Heb Altijd Gelijk

Ik Heb Altijd Gelijk - Willem Frederik Hermans | Tiliboo-afrobeat.com

...altijd gelijk is een roman van Willem Frederik Hermans, uitgebracht in 1951 en geschreven in de periode na de politionele acties van Nederland in Indonesië tussen 1947-1949 ... Ik heb altijd gelijk - NRC ... . Gedesillusioneerd keert de soldaat Lodewijk Stegman uit Indonesië terug in Nederland, waar hij zijn idealen langzaam uiteen ziet vallen. Ik heb altijd gelijk. " 'Nou vader, ik hoop dat het een goede les voor hem geweest is.'Ik zei niets. Ik wist dat ik beter was dan hij, dan Debora, dan iedereen. Ik hoefde mijn mond niet open te doen om dat te bewijzen. Jaren later zou het voor iedereen vanzelfspreken. Ik ... Ik heb altijd gelijk: tunnelvisie | Mens en Samenleving ... ... . Ik wist dat ik beter was dan hij, dan Debora, dan iedereen. Ik hoefde mijn mond niet open te doen om dat te bewijzen. Jaren later zou het voor iedereen vanzelfspreken. Ik zou het ver brengen! Ik was geen rebel." "Ik wist altijd alles ... Geschreven bij Ik Heb Altijd Gelijk. Zoals gewoonlijk haalt Hermans fel uit tegen alle, in zijn ogen, maatschappelijke misstanden en ongenoegens. De hoofdper...

INFORMATIE

AUTEUR
Willem Frederik Hermans
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Ik Heb Altijd Gelijk.pdf

OMSCHRIJVING

Lodewijk Stegman, de hoofdpersoon uit Ik heb altijd gelijk (1952), die er als kind van droomde generaal te worden, keert na de tweede politionele actie uit Indonesië terug naar zijn vaderland. Hij is zo verbitterd geraakt door de Nederlandse politiek dat hij overweegt een partij op te richten ter opheffing van Nederland: de Nederlandse Europese Eenheidspartij. Ook het vooruitzicht naar zijn ouders terug te keren, stemt hem bitter. Hij stelt hen verantwoordelijk voor zijn maatschappelijke mislukking en voor de zelfmoord van zijn oudere zuster Deborah aan het begin van WO II. De gezinsverhoudingen in deze roman zijn volgens Hermans gebaseerd op die uit zijn ouderlijk huis.

Wil je het boek lezen?Ik Heb Altijd Gelijk in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Willem Frederik Hermans. Lezen Ik Heb Altijd Gelijk Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN