Probleemgeori nteerd denken in de neurologie

Probleemgeori nteerd denken in de neurologie - Onbekend | Tiliboo-afrobeat.com

...geori nteerd denken in de neurologie 1e druk is een boek van Merkloos uitgegeven bij Tijdstroom ... Samenvatting Probleemgeoriënteerd denken in de neurologie ... . ISBN 9789058981547 Nogal wat artsen beschouwen neurologie als een moeilijk vak. Dat is maar half waar. Toegegeven, de anatomie van het centrale en perifere zenuwstelsel is complex. Probleemgeoriënteerd denken in de neurologie Een praktijkboek voor de opleiding en de kliniek. Door G.W. Dijk (Redacteur), J. Gijn (Redacteur), R. Slagter. Boek Nogal wat artsen beschouwen neurologie als een moeilijk va ... Probleemgeoriënteerd denken in de neurologie ... . Gijn (Redacteur), R. Slagter. Boek Nogal wat artsen beschouwen neurologie als een moeilijk vak. Dat is maar half waar. Toegegeven, de anatomie van het centrale en ... Koop Probleemgeorienteerd denken in de neurologie van Van Gijn & Van Dijk met ISBN 9789058981547. Gratis verzending, Slim studeren. Studystore.nl De anatomie van het centrale en perifere zenuwstelsel is complex. Daar...

INFORMATIE

AUTEUR
Onbekend
DIMENSIE
8,1 MB
BESTANDSNAAM
Probleemgeori nteerd denken in de neurologie.pdf

OMSCHRIJVING

Probleemgeori nteerd denken in de neurologie 1e druk is een boek van Merkloos uitgegeven bij Tijdstroom. ISBN 9789058981547 Nogal wat artsen beschouwen neurologie als een moeilijk vak. Dat is maar half waar. Toegegeven, de anatomie van het centrale en perifere zenuwstelsel is complex. Daardoor is het soms ingewikkeld om diverse neurologische uitvalsverschijnselen te herleiden totn enkele laesie. Het is een kunst die door oefening moet worden verkregen en in stand gehouden. Dat kan dan ook het beste aan neurologen worden overgelaten.Maar de lokalisatieleer is niet meer dan een onderdeel van de neurologie. Een belangrijk ander deel, zo niet het belangrijkste, bestaatuit het herkennen van verhalen van pati nten over hun lichamelijkeklachten, door aandoeningen van het zenuwstelsel. Deze verhalen zijn steeds verschillend, maar regelmatig komen zij toch op kernpunten met elkaar overeen. Anders gezegd, in de klachten zijn verschillende patronen te herkennen.Dit boek is een verzameling van zulke min of meer karakteristieke verhalen,behorend bij veel voorkomende neurologische aandoeningen. Het begint steeds met een elementair probleem: moeite met praten, lopen, onthouden, overeind blijven, wakker blijven, enzovoort. Aan de hand van vragen wordt de lezer meegenomen naar een steeds volledigerbeeld van de klachten, totdat het patroon zich heeft afgetekend. Soms zijn dan nog wat meer gegevens nodig, uit het neurologisch onderzoekmaar het anatomieboek is er nauwelijks bij nodigen soms uit een enkel technisch onderzoek. En steeds ligt het antwoord beslotenin de anamnese.Bij het schrijven van de hoofdstukken hebben de auteurs en redacteuren de doelgroep, huisartsen en studenten, steeds nauwlettend in het oog gehouden.

Wil je het boek lezen?Probleemgeori nteerd denken in de neurologie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Onbekend. Lezen Probleemgeori nteerd denken in de neurologie Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN