Goederenrecht

Goederenrecht - H.J. Snijders | Tiliboo-afrobeat.com

...derenrecht is een onderdeel van het vermogensrecht anders gezegd het stelsel van rechtsregels met betrekking tot iemands vermogen ... Goederenrecht, 2019-2020 - Studiegids - Universiteit Leiden ... . Andere onderdelen van het vermogensrecht zijn het verbintenissenrecht, het erfrecht en het huwelijksvermogensrecht.In zowel Nederland als België was eerder de term zakenrecht gebruikelijk. De term goederenrecht dekt de inhoud van het rechtsgebied niet in ... Goederenrecht gaat over het eigendom en zeggenschap over goederen. Het is een deel van het vermogensrecht waarin goederen centraal staan en dat houdt in alle bestanddelen van iemands vermogen, z ... Goederenrecht - Noorland Juristen ... . Het is een deel van het vermogensrecht waarin goederen centraal staan en dat houdt in alle bestanddelen van iemands vermogen, zowel zaken (materiële objecten, roerend of onroerend) als vermogensrechten die in geld zijn uit te drukken. Goederen- en verbintenissenrecht: een introductie. Het goederen- en verbintenissenrecht zijn twee onderdelen van het vermogensrecht. Hoe...

INFORMATIE

AUTEUR
H.J. Snijders
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Goederenrecht.pdf

OMSCHRIJVING

Goederenrecht 6e druk is een boek van H.J. Snijders uitgegeven bij Wolters Kluwer Nederland B.V.. ISBN 9789013137491 Dit boek geeft een systematisch en casuïstisch overzicht van het gehele goederenrecht naar huidig BW. Centrale aandacht krijgen de algemene leerstukken en klassieke rechtsfiguren als bezit, eigendom, overdracht en beperkte rechten. Ook wordt aandacht besteed aan uit het buitenland aangewaaide rechtsfiguren zoals factoring en trust en aan varia zoals financiëlezekerheidsovereenkomsten en bodemrecht. Steeds is gestreefd naar een zo studentvriendelijk mogelijke behandeling van de stof.

Wil je het boek lezen?Goederenrecht in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur H.J. Snijders. Lezen Goederenrecht Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN