Geruisloze terugkeer uit de BV

Geruisloze terugkeer uit de BV - L.J.A. Pieterse | Tiliboo-afrobeat.com

...ze terugkeer uit de B.V. In onze dagelijkse praktijk adviseren wij veel ondernemers over de juistheid van de rechtsvorm van hun onderneming ... Geruisloze terugkeer uit de bv | Reinders Oisterwijk B.V. ... . Naast redenen als voorbereiden voor staken, opvolgen of samenwerken zijn toenemende of juist tegenvallende bedrijfsresultaten vaak aanleiding voor een goede analyse. De terugkeer uit de B.V. voor een DGA. Een regeling die weinig wordt gebruikt, maar in sommige gevallen veel voordelen kan opleveren. De reden dat de regeling weinig wordt gebruikt is de complexiteit. In de basis zijn er er 2 mogelijkheden om uit de B.V. terug te keren, ... Terugkeer uit de B.V. - Belastingtips.nl ... . De reden dat de regeling weinig wordt gebruikt is de complexiteit. In de basis zijn er er 2 mogelijkheden om uit de B.V. terug te keren, dit zijn: de geruisloze terugkeer uit de B.V.; de ruisende terugkeer uit de ... Als tegenhanger van de geruisloze inbreng, bestaat er sinds 2001 ook een faciliteit voor de geruisloze terugkeer uit de B.V. De regeling lijkt complex, toch biedt de regeling een aantal voordelen. Denk daarbij aan het niet langer van toepassing zijn van de gebruikelijkloonregeling en de mogelijkheid om onroerende ...

INFORMATIE

AUTEUR
L.J.A. Pieterse
DIMENSIE
8,1 MB
BESTANDSNAAM
Geruisloze terugkeer uit de BV.pdf

OMSCHRIJVING

Welke voorwaarden gelden er wettelijk voor de geruisloze terugkeer uit de bv? Welke knelpunten doen zich hierbij voor? En wat zijn alternatieven voor de geruisloze terugkeer? In deze brochure vindt u de werking en problemen die gepaard gaan met de terugkeerregeling, geïllustreerd aan de hand van talrijke voorbeelden. In 2001 is de geruisloze terugkeerregeling geïntroduceerd. Dit is een complexe doorschuiffaciliteit die bekendstaat onder de volledige naam #geruisloze terugkeer uit de bv#. De regeling maakt het mogelijk dat een bv wordt ontbonden en zonder fiscale afrekening wordt voortgezet door de voormalige aandeelhouder. De bestaande belastingclaims worden doorgeschoven. Om eventuele verschillen in belastingdruk voor en ná de terugkeer uit de bv op te vangen, heeft de wetgever de terugkeerreserve ontworpen. Geruisloze terugkeer uit de bv maakt voor u de complexe mechanismen achter de gelijknamige regeling inzichtelijk. Door middel van een heldere uitleg en concrete voorbeelden biedt de brochure u houvast in de werking, voorwaarden, formele aspecten, knelpunten en mogelijke alternatieven rondom de geruisloze terugkeer uit de bv. De ontwikkelingen op het terrein van de geruisloze terugkeerregeling zetten zich onverminderd voort. Zo is het beleid eind vorig jaar geactualiseerd en op diverse punten inhoudelijk gewijzigd. De nieuwe editie van deze brochure helpt u de balans op te maken. Uiteraard vindt u daarnaast de laatste rechterlijke uitspraken en literatuur verwerkt. Het karakter van de oorspronkelijke uitgave blijft verder gehandhaafd: een verkenning van de problematiek rondom de geruisloze terugkeer, inzichtelijk gemaakt door talloze voorbeelden.

Wil je het boek lezen?Geruisloze terugkeer uit de BV in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur L.J.A. Pieterse. Lezen Geruisloze terugkeer uit de BV Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN