Omtrent filosofie 7 - Francis Bacon 'twittert'

Omtrent filosofie 7 - Francis Bacon 'twittert' - Gustaaf C. Cornelis | Tiliboo-afrobeat.com

... filosofie 7 - Francis Bacon 'twittert' (Paperback) ... Leren En Veranderen Bij Volwassenen PDF Online | BANK72 PDF ... . Francis Bacon (1561-1626) was een belangrijk Engels staatsman en invloedrijk humanistisch... Francis Bacon "twittert". De nieuwe academie (Reeks Omtrent Filosofie nr 7) ISBN: 9789044132519 Aantal Pagina's: 194 ... Francis Bacon (1561-1626) was een belangrijk Engels staatsman en invloedrijk humanistisch filosoof. Zijn publicaties liggen aan de oorsprong van onze moderne visie op het wetenschappelijk onderzoek. Hallo! Op zoek naar een Omtrent filosofie 7 - Fra ... Francis Bacon 'twittert': de nieuwe academie Omtrent ... ... . Hallo! Op zoek naar een Omtrent filosofie 7 - Francis Bacon 'twittert'-boek geschreven door auteur Gustaaf C. Cornelis? Registreer u op onze website boek.pianofortefestival.nl en download gratis boeken! Omtrent filosofie. Francis Bacon 'twittert' de nieuwe academie. Gustaaf C. Cornelis. Omtr...

INFORMATIE

AUTEUR
Gustaaf C. Cornelis
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Omtrent filosofie 7 - Francis Bacon 'twittert'.pdf

OMSCHRIJVING

Francis Bacon (1561-1626) was een belangrijk Engels staatsman en invloedrijk humanistisch filosoof. Zijn publicaties liggen aan de oorsprong van onze moderne visie op het wetenschappelijk onderzoek. Toch is hij vandaag weinig bekend: in overzichtswerken komt hij nauwelijks aan bod en er verschijnt relatief weinig over hem. Dit boek brengt Bacons ideeën opnieuw voor het volle voetlicht. Bacon schreef toegankelijke teksten: essays, manifesten voor een nieuwe wetenschap en zelfs een fictief verhaal over een ideale kennismaatschappij. Zijn stijl was helder en vaak aforistisch, met bondige en sprankelende zinnen die we vandaag zonder dralen zouden retweeten.Dit eigenzinnige boek bespreekt de belangrijkste juridische, filosofische en wetenschapsethische inzichten van Bacon, verweven met diens intrigerende levenswandel. Zijn uitspraken zijn door de auteur gemoderniseerd en voorgesteld als tweets. Bacons beschouwingen zouden ook vandaag wel eens het verschil kunnen maken in de wetenschappelijke wereld die stilaan in het slop raakt door de vermarkting van de universiteit.Over de auteur:Gustaaf C. Cornelis doceert onder andere wetenschapsethiek, -filosofie en -geschiedenis aan de Vrije Universiteit Brussel en Universiteit Antwerpen. Hij studeerde wijsbegeerte aan de Vrije Universiteit Brussel, de Universiteit Gent en de Atheense Polytechnische Universiteit. Hij publiceert over diverse wetenschaps-filosofische onderwerpen in zowel populariserende als vakliteratuur.

Wil je het boek lezen?Omtrent filosofie 7 - Francis Bacon 'twittert' in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Gustaaf C. Cornelis. Lezen Omtrent filosofie 7 - Francis Bacon 'twittert' Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN