De wetsvoorstellen 'bestuur en toezicht' en 'flex-bv'

De wetsvoorstellen 'bestuur en toezicht' en 'flex-bv' - Cobi de Groot | Tiliboo-afrobeat.com

...svoorstellen "bestuur en toezicht' en "vereenvoudiging en flexibilisering bv-recht' zijn in de loop van de parlementaire behandeling meermalen gewijzigd en door amendementen aangepast ... Treden de wetsvoorstellen flex-bv en bestuur & toezicht 1 ... ... . De wetsvoorstellen hangen ook met elkaar samen omdat sommige bepalingen in Boek 2 door beide wetsvoorstellen worden gewijzigd. 'De wetsvoorstellen 'bestuur en toezicht' en 'flex-bv'' door C. de Groot - Onze prijs: €20,95 - Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis De wetsvoorstellen 'bestuur en toezicht' en 'vereenvoudiging en flexibilisering bv-recht' zijn in de loop van de parlementaire behandeling meermalen gewijzigd en door amendementen aangepast. De wetsvoorstellen hangen ook met elkaar samen omdat sommige bepalingen in Boek 2 door beide wetsvoorste ... Boek: De wetsvoorstellen 'bestuur en toezicht' en 'flex-bv ... ... . De wetsvoorstellen hangen ook met elkaar samen omdat sommige bepalingen in Boek 2 door beide wetsvoorste...

INFORMATIE

AUTEUR
Cobi de Groot
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
De wetsvoorstellen 'bestuur en toezicht' en 'flex-bv'.pdf

OMSCHRIJVING

De wetsvoorstellen "bestuur en toezicht' en "vereenvoudiging en flexibilisering bv-recht' zullen tot grote wijzigingen in Boek 2 van het Burgerlijk Wetboek leiden. Het wetsvoorstel "bestuur en toezicht' geeft naamloze en besloten vennootschappen de keuze voor een bestuurlijke inrichting volgens een dualistisch bestuursmodel of een monistisch bestuursmodel, en het wetsvoorstel "vereenvoudiging en flexibilisering bv-recht' leidt tot een fundamentele herziening van het bv-recht. De wetsvoorstellen bevinden zich in een vergevorderd stadium: beide liggen bij de Eerste Kamer nadat de Tweede Kamer de wetsvoorstellen in december 2009 heeft aangenomen. Inmiddels is ook een "invoeringswet vereenvoudiging en flexibilisering bv-recht' ingediend.De wetsvoorstellen "bestuur en toezicht' en "vereenvoudiging en flexibilisering bv-recht' zijn in de loop van de parlementaire behandeling meermalen gewijzigd en door amendementen aangepast. De wetsvoorstellen hangen ook met elkaar samen omdat sommige bepalingen in Boek 2 door beide wetsvoorstellen worden gewijzigd. Dit heeft tot gevolg dat de wetsgeschiedenis niet overal overzichtelijk is. Dit boek bevat een selectie van de belangrijkste stukken uit de parlementaire geschiedenis en probeert op die manier vennootschapsjuristen inzicht te geven in de veranderingen die op stapel staan. Daarbij is ervoor gekozen om de relevante wetsartikelen in Boek 2 over de naamloze vennootschap en de besloten vennootschap bij elkaar te plaatsen zodat duidelijk wordt hoe deze vennootschappen veel meer dan nu het geval is een eigen karakter krijgen. Over de auteurMr. C. de Groot is als universitair hoofddocent verbonden aan de afdeling Ondernemingsrecht van de Universiteit Leiden.

Wil je het boek lezen?De wetsvoorstellen 'bestuur en toezicht' en 'flex-bv' in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Cobi de Groot. Lezen De wetsvoorstellen 'bestuur en toezicht' en 'flex-bv' Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN