Belevend leren

Belevend leren - Tineke Verdoes | Tiliboo-afrobeat.com

...enkers zijn visueel en ruimtelijk ingesteld, daar waar het onderwijs vooral talig is ingesteld: lastig! Met mijn praktijk Kindertalenten help ik, Tineke Verdoes, kinderen, ouders en professionals om de voordelen van beelddenken te benutten en bied ik praktische oplossingen en handvatten voor probleemsituaties ... Belevend leren 'Gastgericht Denken en Doen' | GOAL trainingen ... . Wat leert uw kind bij belevend lezen? Het lezen van boeken is voor kinderen erg belangrijk. Uw kind leert daardoor beter lezen, maar ze maken ook kennis met nieuwe mensen en situaties (die in het dagelijkse leven soms niet te vinden zijn, omdat het een fantasieverhaal is). Belevend leren 1e druk is een boek van Tineke Verdoes uitgegeven bij Uitgeverij S.W.P. B.V.. ISBN 9789088505232 Je bent een be ... Belevend lezen - Taalactiviteiten - taalAlert.nl ... . Uw kind leert daardoor beter lezen, maar ze maken ook kennis met nieuwe mensen en situaties (die in het dagelijkse leven soms niet te vinden zijn, omdat het een fantasieverhaal is). Belevend leren 1e druk is een boek van Tineke Verdoes uitgegeven bij Uitgeverij S.W.P. B.V.. ISBN 9789088505232 Je bent een betrokken leerkracht en zet alles op alles om de lessen voor kinderen zo aantrekkelijk en toega...

INFORMATIE

AUTEUR
Tineke Verdoes
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Belevend leren.pdf

OMSCHRIJVING

Belevend leren 1e druk is een boek van Tineke Verdoes uitgegeven bij UitgeverijS.W.P. B.V.. ISBN 9789088505232 Je bent een betrokken leerkracht en zet alles op alles om de lessen voor kinderen zo aantrekkelijk en toegankelijk mogelijk te maken. Ook voor de kinderen bij wie het leren anders gaat. Ze zijn vindingrijk, hebben moeite met het gestructureerd vertellen van een verhaal, dwalen weg bij je instructie, zijn creatief, voelen dingen goed aan, hebben moeite met spelling en halen bij rekenen getallen door elkaar. Het zou goed kunnen zijn dat je een beelddenker in je groep hebt. Bij de meeste kinderen die ouder worden verandert het denken, ze gaan steeds meer in taal denken. Het kind wordt een taaldenker. Bij een groot aantal kinderen gaat het anders. Zij blijven eerst denken in beelden en zoeken dan de taal erbij. We noemen ze beelddenkers. In het huidige onderwijs wordt vooral een beroep gedaan op de linkerhersenhelft, de talige helft, en dit is over het algemeen de zwakkere kant van een beelddenker. Om beide type kinderen tot hun recht te laten komen is het van belang dat leerkrachten hun onderwijs aan kunnen passen. Maar hoe doe je dat dan? Je onderwijs aanpassen voor kinderen die in beelden denken? En werkt het alleen voor hen? Tineke Verdoes is leerkracht, remedial teacher, spreekster, maar vooral ervaringsdeskundige op het gebied van beeldenken. Als kind zette ze al strategie n in om zich de aangeboden stof eigen te maken. En in haar onderwijs ontwikkelde ze succesvol vele nieuwe manieren. In deze uitgave neemt ze je, aan de hand van talloze voorbeelden, mee in de wereld van het beelddenken en deelt ze met jou manieren van lesgeven waardoor het werken met de beelddenkers in jouw klas een feestje wordt. Alle kinderen in de groep hebben profijt van de beschreven aanpak, Voor de kinderen met een leerprobleem dat voortkomt uit ADHD, autisme, dyslexie, dyscalculie of een andere beperking kan een wereld opengaan.

Wil je het boek lezen?Belevend leren in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Tineke Verdoes. Lezen Belevend leren Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN