Uurwerken op vlaamse belforten

Uurwerken op vlaamse belforten - E. Fraiture | Tiliboo-afrobeat.com

...ken op vlaamse belforten (Paperback). Eddy Fraiture ( Degrees1942) schetst in dit boek de rijke geschiedenis van de torenuurwerken op de Vlaamse ... Torenuurwerken Op Vlaamse Belforten: Amazon.co.uk ... ... ... De publicatie 'Uurwerken op Vlaamse belforten' (ISBN: 978-90-429-3150-3) verscheen bij Uitgeverij Peeters in Leuven. Het boek telt 354 pagina's en kost 48 euro. Bestellen kan via www.peeters-leuven.be. Uurwerken op Vlaamse Belforten: Publicatietype: Book: Publicatiejaar: 2014: Auteurs: Eddy FRAITURE: Uitgever: Peeters: Stad: Leuven: Samenvatting: Eddy Fraiture (°1942) schetst in dit boek de rijke geschiedenis van de torenuurwerken op de Vlaamse belforten. Uurwerken op Vlaamse Belforten Paul Van Rompay Op 24 november 2014 stelde Eddy Fraiture in de Gotische zaal van het Stadhuis van Leuven voor m ... Uurwerken op Vlaamse belforten | Boek.be ... . Uurwerken op Vlaamse Belforten Paul Van Rompay Op 24 november 2014 stelde Eddy Fraiture in de Gotische zaal van het Stadhuis van Leuven voor meer dan honderdvijftig aandachtige toehoorders zijn nieuw boek Uurwe...

INFORMATIE

AUTEUR
E. Fraiture
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Uurwerken op vlaamse belforten.pdf

OMSCHRIJVING

Eddy Fraiture ( Degrees1942) schetst in dit boek de rijke geschiedenis van de torenuurwerken op de Vlaamse belforten. Hierbij kwam hij tot de onthullende vaststelling dat de eerste torenuurwerken in Vlaanderen bijna allemaal op burgerlijke gebouwen stonden, dit in tegenstelling tot in de ons omringende landen. Samen volgen we de eerste torenuurwerkmakers die op gevaar van hun eigen leven in primitieve torens hun werk verrichtten, de smeden die verbeteringen aanbrachten en de klokkenstellers die dagelijks de gammele trappen op en af liepen om het uurwerk af te stellen of te smeren. Uurwerkhistoricus Eddy Fraiture, de enige Belg die ooit in het British Museum een lezing gaf over horlogerie, werkte zes jaar aan dit geschiedkundig werk. Dit boek, uitvoerig gedocumenteerd en voorzien van talrijke onuitgegeven foto's, is onmisbaar voor elke bezoeker en cultuurliefhebber van onze historische belfortsteden. Zij vinden er een schat aan ongekende informatie over ons rijke verleden en heden.

Wil je het boek lezen?Uurwerken op vlaamse belforten in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur E. Fraiture. Lezen Uurwerken op vlaamse belforten Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN