Handboek EMDR

Handboek EMDR - Ad de Jongh | Tiliboo-afrobeat.com

...ven bij Handboek EMDR. Eye Movement Desentization and Reprocessing (vaak afgekort tot EMDR) is een methode om psychische trauma's te verwerken ... Vind emdr in Boeken op Marktplaats ... . Het komt er kortweg op neer dat door het volgen van de hand die van links naar rechts gaat, door 'piepjes' afwisselend links en rechts in de oren bij het gefocussed denken aan de traumatische ervaring, de lading van deze ervaring af gaat. EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) is bewezen effectief bij volwassenen met een PostTraumatische StressStoornis (PTSS). De resultaten bij kinderen en jongeren zijn veelbelovend. Dit complete handboek beschrijft de toepassing van EMDR bij kinderen en jongeren. ... bol.com | Handboek EMDR kinderen & jongeren ... ... . De resultaten bij kinderen en jongeren zijn veelbelovend. Dit complete handboek beschrijft de toepassing van EMDR bij kinderen en jongeren. Handboek EMDR. Een geprotocolleerde behandelmethode voor de gevolgen van psychotrauma. Ad de Jongh en Erik ten Broeke. Zevende editie. Mensen die worden geconfronteerd met afschuwelijke gebeurtenissen kunnen daar blijvende kla...

INFORMATIE

AUTEUR
Ad de Jongh
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Handboek EMDR.pdf

OMSCHRIJVING

Mensen die worden geconfronteerd met afschuwelijke gebeurtenissen kunnen daar blijvende klachten aan overhouden. Voorbeelden van dergelijke klachten zijn angstige dromen, schrikachtigheid, voortdurende angst of nervositeit en vermijdingsgedrag. Wanneer de klachten ernstig en blijvend zijn, kan er sprake zijn van een posttraumatische stressstoornis (PTSS).Eye Movement Desensitization and Reprocessing, kortweg EMDR, is een geprotocolleerde behandeling voor de gevolgen van psychotrauma, waaronder PTSS. Bij de behandeling wordt gebruikgemaakt van afleidende stimuli, zoals het uitlokken van oogbewegingen of het moeten luisteren naar speciale repeterende toontjes, terwijl de cliënt de aandacht richt op hetgeen zich tijdens het verwerkingsproces aan het bewustzijn opdringt.EMDR is inmiddels een van de meest toegepaste methoden voor de behandeling van psychisch trauma. EMDR is kortdurend, cliëntgericht, kent een duidelijke, geprotocolleerde aanpak en heeft een stevige wetenschappelijke basis. Mensen met klachten die het gevolg zijn van een ingrijpende gebeurtenis, zijn over het algemeen na enkele zittingen EMDR weer in staat om de normale dagelijkse bezigheden op te pakken.Het Handboek EMDR is het Nederlandstalig leerboek voor de clinicus die zich wil bekwamen in de toepassing van EMDR. Het boek beoogt psychologen, psychiaters en andere erkende specialisten in de GGZ een helder en uitgebreid kader te verschaffen omtrent de wijze waarop EMDR in de dagelijkse praktijk kan worden uitgevoerd. Het boek gaat uitvoerig in op de indicatiestelling voor EMDR en vooral op alle stappen van het EMDR-basisprotocol, aangevuld en geïllustreerd met veel praktijkvoorbeelden.In de vierde druk is een aantal aanpassingen in het basisprotocol doorgevoerd. Verder is de meest recente experimenteel-psychologischeinformatie over de stand van zaken ten aanzien van de werkingsmechanismen van EMDR toegevoegd.Dr. Ad de Jongh, gz-psvcholoog, is als universitair hoofddocent verbonden aan het Academisch Centrum Tandheelkunde te Amsterdam (Universiteit van Amsterdam). Daarnaast is hij directeur van het Centrum voor Psvchotherapie en Psvchotrauma (CPP) te Bilthoven en slachtofferhulporganisatie D.O.E.N. te Druten. Hij heeft zich gespecialiseerd in onderzoek naar en behandeling van traumagerelateerde angststoornissen. Drs. Erik ten Broeke, geregistreerd klinisch psycholoog, psychotherapeut en cognitief gedragstherapeut.

Wil je het boek lezen?Handboek EMDR in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Ad de Jongh. Lezen Handboek EMDR Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN