Ars notariatus 167 - De prioriteitsregel in het vermogensrecht

Ars notariatus 167 - De prioriteitsregel in het vermogensrecht - L.M. de Hoog | Tiliboo-afrobeat.com

...ariatus 167 - De prioriteitsregel in het vermogensrecht (Paperback) ... De profeet Boek PDF Online | BANK72 PDF ... . Niet eerder zette een titel de prioriteitsregel in het vermogensrecht op een... Ars Notariatus is een boekenserie voor de notariële praktijk, ... Niet eerder zette een titel de prioriteitsregel in het vermogensrecht op een dergelijk heldere en overkoepelende wijze uiteen. Deze uitgave analyseert de eeuwenoude prioriteitsregel grondig. De prioriteitsregel in het vermogensrecht is de eerste titel waar ... Bureau ISBN - De prioriteitsregel in het vermogensrecht ... . De prioriteitsregel in het vermogensrecht is de eerste titel waarin de toepassing van de prioriteitsregel centraal staat. Dit is van groot belang - want ondanks dat de regel prior tempore potior iure al eeuwenlang bestaat, vindt deze nog steeds veelvuldig zijn weg in de actualiteit. L.M. de Hoog, De prioriteitsregel in het vermogensrecht (Ars Notariatus nr. 167), Deventer: Wolters Kluwer 2018. Share this: Click to share on LinkedIn (Opens in ...

INFORMATIE

AUTEUR
L.M. de Hoog
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Ars notariatus 167 - De prioriteitsregel in het vermogensrecht.pdf

OMSCHRIJVING

Niet eerder zette een titel de prioriteitsregel in het vermogensrecht op een dergelijk heldere en overkoepelende wijze uiteen. Deze uitgave analyseert de eeuwenoude prioriteitsregel grondig. U leest over de leerstukken waarin zijn toepassing buiten kijf staat, maar ook atypische gevallen komen aan bod, evenals de positie van de notaris. De prioriteitsregel in het vermogensrecht is de eerste titel waarin de toepassing van de prioriteitsregel centraal staat. Dit is van groot belang - want ondanks dat de regel prior tempore potior iure al eeuwenlang bestaat, vindt deze nog steeds veelvuldig zijn weg in de actualiteit. Niet eerder was een integrale behandeling van de prioriteitsregel in het vermogensrecht beschikbaar. In deze bundel - welke als proefschrift is verdedigd aan de Universiteit van Leiden - beschrijft de auteur de prioriteitsregel vanuit zijn oorsprong en verdiept deze met een rechtswetenschappelijke beschouwing. U vindt in deze titel een grondige analyse van de toepassing van de prioriteitsregel in het vermogensrecht. De bundel bestudeert aan de ene kant de voor de hand liggende leerstukken, denk bijvoorbeeld aan conflicterende rechten van hypotheek. Maar ook de minder typische situaties waarin de prioriteitsregel wordt aangehouden komen uitgebreid aan bod. Voorbeelden hiervan zijn de Vormerkung, beslag, dubbele levering bij voorbaat en de conflicterende rechten op levering. Kortom: u vindt in deze bundel een compleet beeld van de toepassing. Hiernaast besteedt de auteur ook aandacht aan de positie en rol van de notaris. Actuele ontwikkelingen in rechtspraak en literatuur zijn voor u verwerkt.

Wil je het boek lezen?Ars notariatus 167 - De prioriteitsregel in het vermogensrecht in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur L.M. de Hoog. Lezen Ars notariatus 167 - De prioriteitsregel in het vermogensrecht Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN