Monografieen BW 13 - Voorrechten en retentierecht

Monografieen BW 13 - Voorrechten en retentierecht - J.E. Fesevur | Tiliboo-afrobeat.com

...chten en Retentierecht buigt zich hierover ... Voorrechten en retentierecht / Mr. J.E. Fesevur. - Version ... ... . Het boek is van grote waarde voor advocaten, rechters en juristen. Met zijn vele praktijkcases en jurisprudentie biedt het volop handvatten om kennis en geoefendheid aan te scherpen. Voorrechten en Retentierecht biedt een verhelderend overzicht van deze essentiële pijlers binnen het faillissementsrecht en schuldsanering. Het boek buigt zich over fundamentele en toegepaste onderwerpen. Een scherp oog op theorie én praktijk V ... Voorrechten en retentierecht | Wolters Kluwer ISBN ... ... . Een scherp oog op theorie én praktijk Voorrechten en Retentierecht is gericht op rechtsbeoefenaars- en wetenschappers. Het nieuw BW plaatst de voorrechten en het retentierecht bijeen. Aard en werking van deze rechten worden in deze monografie behandeld. De onderscheiden voorrechten krijgen nadere aandacht. Voorts worden de belangrijkste ontwikkel...

INFORMATIE

AUTEUR
J.E. Fesevur
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Monografieen BW 13 - Voorrechten en retentierecht.pdf

OMSCHRIJVING

Een bedrijf of persoon gaat failliet. Waar hebben schuldeisers 'recht' op? In welke volgorde? En waarom eigenlijk? Voorrechten en Retentierecht buigt zich hierover. Het boek is van grote waarde voor advocaten, rechters en juristen. Met zijn vele praktijkcases en jurisprudentie biedt het volop handvatten om kennis en geoefendheid aan te scherpen. Voorrechten en Retentierecht biedt een verhelderend overzicht van deze essentiële pijlers binnen het faillissementsrecht en schuldsanering. Het boek buigt zich over fundamentele en toegepaste onderwerpen. Een scherp oog op theorie én praktijk Voorrechten en Retentierecht is gericht op rechtsbeoefenaars- en wetenschappers. Het biedt advocaten, rechters en juristen volop handvatten bij de interpretatie en toepassing van voorrechten en het retentierecht. De uitgave bevindt zich op het snijvlak van theorie en praktijk. Het verkent de grondbeginselen van voorrechten en het retentierecht, van waaruit de auteur naadloos overstapt naar de dagelijkse toepassing ervan in de rechtspraktijk. Praktisanten zullen de verhelderende cases en jurisprudentie waarderen. Daarnaast werpt de auteur een beschouwende blik op de oplaaiende discussie omtrent de rechtvaardigheid van voorrechten en de explosieve groei in de uitoefening van het retentierecht. Actuele bepalingen voorrechten en retentierecht Deze editie is compleet vernieuwd ten opzichte van de vorige druk uit 1992. In de tussentijd is er veel gebeurd, waaronder cruciale arresten van de Hoge Raad, en zeer veel toepassingen van voorrechten en retentierecht in de feitelijke instanties van de rechtspraak. De hoofdstukken reflecteren deze nieuwe werkelijkheid. De uitgave bevat daarnaast enkele compleet nieuwe hoofdstukken, waarin u leest over actuele vraagstukken: *Hoe werken voorrechten en het retentierecht in het kader van een schuldsaneringsregeling? *Hoe pas je het retentierecht toe op onroerende zaken? *Welke ingrijpende wetsvoorstellen zijn nog niet door het parlement gekomen?

Wil je het boek lezen?Monografieen BW 13 - Voorrechten en retentierecht in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur J.E. Fesevur. Lezen Monografieen BW 13 - Voorrechten en retentierecht Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN