Monografieën 73 - De Participatiewet

Monografieën 73 - De Participatiewet - Wolters Kluwer Nederland B.V. | Tiliboo-afrobeat.com

...OOK. T1 - De Participatiewet. T2 - Een grondrechtenperspectief ... Ebook ePUB: De Participatiewet - geschreven door A. Eleveld ... . A2 - Eleveld, A. PY - 2018. Y1 - 2018. KW - Participatiewet. KW - Grondrechten De Participatiewet - Deze uitgave buigt zich over het vraagstuk hoe grondrechten en een bijstandsuitkering verband houden met elkaar. Diverse toonaangevende auteurs becommentariëren de regelgeving uit de Participatiewet vanuit een grondrechtelijk perspectief. Hiermee bieden ze professionals handvatten voor een mensenre ... De taaleis in de bijstand en het discriminatieverbod ... ... . Hiermee bieden ze professionals handvatten voor een mensenrechtenbestendige uitvoering van de bijstand. Deze uitgave buigt zich over het vraagstuk hoe grondrechten en een bijstandsuitkering verband houden met elkaar. Diverse toonaangevende auteurs becommentariëren de regelgeving uit de Participatiewet vanuit een grondrechtelijk perspectief. Hiermee bieden ze professionals handvatten voor een mensenrechtenb...

INFORMATIE

AUTEUR
Wolters Kluwer Nederland B.V.
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Monografieën 73 - De Participatiewet.pdf

OMSCHRIJVING

Deze uitgave buigt zich over het vraagstuk hoe grondrechten en een bijstandsuitkering verband houden met elkaar. Diverse toonaangevende auteurs becommentariëren de regelgeving uit de Participatiewet vanuit een grondrechtelijk perspectief. Hiermee bieden ze professionals handvatten voor een mensenrechtenbestendige uitvoering van de bijstand. Het recht op bijstand is onlosmakelijk verbonden met grondrechten. Onderwerpen zoals activering, integratie en fraudebestrijding vragen om een serieuze blik op grondrechten. De Participatiewet brengt toonaangevende auteurs op het snijvlak van grondrechten en bijstand bijeen. Zij behandelen onder meer het grondrecht van de sociale bijstand, het recht op bijstand voor Unieburgers, het verbod op verplichte arbeid en het recht op vrije arbeidskeuze, het discriminatieverbod, het recht op privacy en het recht op een eerlijk proces. Waar andere uitgaven omtrent de Participatiewet zich veelal beperken tot een toelichting op de wettekst, verschaft deze titel u tevens grondig inzicht in de samenhang tussen grondrechten en het recht op bijstandsuitkering. De uitgave sluit daarmee aan op de toenemende discussies omtrent het recht op bijstand in relatie tot het EU recht op vrij verkeer, basisinkomen, activering en fraudebestrijding. De behandeling van de regelgeving uit de Participatiewet vanuit een grondrechtelijk perspectief geeft een stevig juridisch houvast aan beleidsmakers, uitvoerders, juristen en bijstandsgerechtigden. Daarnaast profiteren ook wetenschappers van de verdieping en reflectie op grondrechtelijke vraagstukken rond het recht op bijstand.

Wil je het boek lezen?Monografieën 73 - De Participatiewet in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Wolters Kluwer Nederland B.V.. Lezen Monografieën 73 - De Participatiewet Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN