Dit Ben Ik! ...Zie Jij Mij?

Dit Ben Ik! ...Zie Jij Mij? - Rit Vinck | Tiliboo-afrobeat.com

...n ik ? wie ben jij ? samen zijn maakt ons blij een beetje gek, een beetje raar maar we houden toch van elkaar ... Ik ben mijn tweelingziel. - Licht-Healing ... . Dit ben ik en dat ben jij (E. v.d. Linden) Dit ben ik en dat ben jij Ik kijk naar jou en jij naar mij Ik zie je ogen met puntjes erin Ik zie je wangen en daaronder je kin Daar opzij zie ik allebei je oren Maar je neus zit recht ... IK: als coach wil ik jou zien zoals je bent. ZIE: zien hoe jij de dingen in je prille leventje oppakt en aanpakt. JOU: met al je kwaliteiten op zak een nog betere " jou" worden. WEL: misschien dat andere om je heen je nie ... Wat ben ik? - Lees dit familie gedicht en vele anderen op ... ... . JOU: met al je kwaliteiten op zak een nog betere " jou" worden. WEL: misschien dat andere om je heen je niet altijd zien, ik zie jou WEL. Wat zie jij als mijn grootste talent? 'Belangrijke beslissingen maken, knopen doorhakken: Op de momenten wanneer het nodig is ben jij in staat belangrijke beslissingen te nemen die er op dat moment toe doen en wanneer nodig kun jij deze beslissing voor een hele groep maken.' Wat denk je dat ik...

INFORMATIE

AUTEUR
Rit Vinck
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Dit Ben Ik! ...Zie Jij Mij?.pdf

OMSCHRIJVING

Dit Ben Ik! ...Zie Jij Mij? 1e druk is een boek van Rit Vinck uitgegeven bij Garant. ISBN 9789044121162 Wanneer een kind vanwege een leerstoornis niet gewoon de overgang kan maken van kleuter- naar lager onderwijs, is dit toch even slikken. Ouders zitten met veel zorgen en vragen. Kinderen merken dat ze net even anders zijn en moeten, vaak met een klein hartje, de ver-trouwde school verlaten om naar een brugklas te gaan. Het is een intens jaar waarin werk wordt gemaakt van de diagnose en begeleiding van de leerproblemen. Maar even belangrijk is de investering in een positief zelfbeeld van het kind: Hoe doe je dit als leerkracht en wat kun je als ouder doen?Dit boek beschrijft een fictieve (?) groep van acht kinderen en het wel en wee van hun ouders, leerkrachten en begeleiders. Het volgt hen stap voor stap, van het eerste intake-gesprek en de voorbereidingen van de leerkracht, tot de eerste schooldag, de infoavond voor de ouders en de laatste klassenraad. Het denkt mee met de leerkracht en de ouders en volgt de ontwikkelingen van elk van de kinderen. Hun leerproblemen zijn exemplarisch. Uniek is het zeer uit-gebreide groepswerkplan dat opgesteld werd vanuit de leerdomeinen, met volledig uitgewerkte leeractiviteiten per leergebied (wiskunde, lezen, schrijfmotoriek enz.) en gekoppeld aan ontwikkelingsdoelen. Bij dit alles staan suggesties om de begeleiding van elk kind zo totaal en persoonlijk mogelijk te maken.Het boek richt zich tot leerkrachten en therapeuten die met kinderen uit het buitengewoon/speciaal onderwijs werken en vooral ook tot leerkrachten in de reguliere kleuterklassen en de eerste klassen van het lager onderwijs die begaan zijn met kinderen van wie het leren moeilijker verloopt. Het is evenzeer een warm en inspirerend boek voor de ouders van deze kinderen, die zich vaak in dit relaas zullen herkennen.

Wil je het boek lezen?Dit Ben Ik! ...Zie Jij Mij? in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Rit Vinck. Lezen Dit Ben Ik! ...Zie Jij Mij? Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN