Stillevens van Adriaen Coorte

Stillevens van Adriaen Coorte - Quentin Buvelot | Tiliboo-afrobeat.com

...jst van schilderijen van Adriaen Coorte voor het hoofdartikel over dit onderwerp ... List of paintings by Adriaen Coorte - Wikipedia ... . Coorte schilderde vaak op papier dat op een houten paneel was geplakt. In de vroegste stillevens koos Coorte vanitas als motief, dat de vergankelijkheid van het leven aantoonde (zoals schedels en zandlopers). Deze lijst geeft een overzicht van schilderijen van Adriaen Coorte, de 17e-eeuwse Hollandse meester.De meeste zijn kleine werken van olieverf op papier geplakt op paneeltjes met vruchten, maar er staan ook wel vogelstudies op zijn naam in de trant van Melchior d'Hondecoeter.Coorte is in de 20e eeuw weer bekend geworden om de poëzie die hij inspireerde ... Adriaen Coorte - Kunstenaars - Rijksstudio - Rijksmuseum ... .Coorte is in de 20e eeuw weer bekend geworden om de poëzie die hij inspireerde honderden jaren na zijn dood bij zijn ... Over het leven van stillevenschilder Adriaen Coorte (ca. 1665-1707/10) is vrijwel niets bekend. Hij was werkzaam in Middelburg, want daar komt zijn naam i...

INFORMATIE

AUTEUR
Quentin Buvelot
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Stillevens van Adriaen Coorte.pdf

OMSCHRIJVING

De schilderijen van Adriaen Coorte vormen een opvallende groep in de stillevenschilderkunst van rond 1700. In deze periode waren nog maar weinig gespecialiseerde stillevenschilders in de Noordelijke Nederlanden actief. Waar zijn collega's in hun stillevens een warme belangstelling aan de dag legden voor overdaad en weelde, vond Coorte zijn kracht juist in zeer eenvoudige voorstellingen. Het werk van Coorte is tegenwoordig enorm in trek bij kunstliefhebbers. Juist de bescheidenheid van zijn schilderijen lijkt bepalend voor zijn almaar toenemende populariteit. Deze bescheidenheid blijkt niet alleen uit de eenvoud van de onderwerpen, maar ook uit het veelal geringe formaat van de schilderijen.Deze toegankelijke uitgave is verschenen naar aanleiding van de tentoonstelling over Coorte, een grootse 'kleine meester'. Omdat er de laatste jaren diverse schilderijen zijn teruggevonden, is in deze publicatie een volledige beschrijving van zijn oeuvre opgenomen, de eerste die sinds 1977 verschijnt. Vrijwel alle werken in dit oeuvre-overzicht zijn in kleur afgebeeld.

Wil je het boek lezen?Stillevens van Adriaen Coorte in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Quentin Buvelot. Lezen Stillevens van Adriaen Coorte Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN