OPVATTINGEN OVER ONDERWIJS

OPVATTINGEN OVER ONDERWIJS - Denessen | Tiliboo-afrobeat.com

...ingen over onderwijs en huiswerk Een onderzoek bij ouders met kinderen in de lagere school Jolien Deprez Masterproef ingediend tot het behalen van de graad van Master in de pedagogische wetenschappen Afstudeerrichting pedagogiek en onderwijskunde Academiejaar 2010-2011 Promotor : Prof ... Mindvalley biedt radicaal andere opvatting over onderwijs ... ... . Dr. J. van Braak Vakgroep Onderwijskunde Pedagogische opvattingen. In een school bestaan allerlei meningen over wat goed onderwijs is en hoe onderwijs ´moet´ worden gegeven. Daarbij is de laatste tijd een verschuiving opgetreden van alleen het doorgeven van kennis naar een bredere taakopvatting van docenten. De opvoedkundige dimensie krijgt daarbij steeds meer aandacht. 1 Opvattingen over goed onderwijzen 9 1.1 Inleiding 9 1.2 Onderwijsconcept 10 1.2.1 ... PDF Opvattingen over onderwijs en huiswerk - Ghent University ... . Daarbij is de laatste tijd een verschuiving opgetreden van alleen het doorgeven van kennis naar een bredere taakopvatting van docenten. De opvoedkundige dimensie krijgt daarbij steeds meer aandacht. 1 Opvattingen over goed onderwijzen 9 1.1 Inleiding 9 1.2 Onderwijsconcept 10 1.2.1 Peter 11 1.2.2 André 17 2 Analyse van aspecten van het onderwijsconcep 25 2.1 Inleiding 25 2.1.1 Doel van het onderwijs 25...

INFORMATIE

AUTEUR
Denessen
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
OPVATTINGEN OVER ONDERWIJS.pdf

OMSCHRIJVING

Denkbeelden over onderwijs verschillen. De een vindt het belangrijk dat op school vooral veel geleerd wordt, de ander vindt dat de school voornamelijk een leefgemeenschap moet zijn. In dit boek staan de opvattingen van mensen over onderwijs centraal. In het eerste deel wordt een vragenlijst gepresenteerd voor het inventariseren van opvattingen van mensen over onderwijs. In het tweede deel gaat het om verschillen in onderwijsvisies die in de Nederlandse samenleving bestaan: in hoeverre is men leerstofen leerlinggericht en wat zijn de kenmerken van de mensen die deze opvattingen hebben? In het laatste deel van dit boek worden de gevolgen van maatschappelijke veranderingen voor opvattingen over onderwijs geschetst. Welke trends zijn de komende jaren te verwachten in onderwijsvisies? Op basis van een onderzoek bij 1001 volwassen Nederlanders geeft deze publicatie een antwoord op deze vragen. Ze levert een bijdrage aan discussies over onderwijsvernieuwing, Loals de Basisvorming en het Studiehuis, en aan discussies over ongelijke kansen in het onderwijs.

Wil je het boek lezen?OPVATTINGEN OVER ONDERWIJS in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Denessen. Lezen OPVATTINGEN OVER ONDERWIJS Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN