Groot Verhalenboek van Maastricht II (luxe editie)

Groot Verhalenboek van Maastricht II (luxe editie) - Rolf Hackeng | Tiliboo-afrobeat.com

...erhalenboek van Maastricht II (luxe editie) 1e druk is een boek van onder redactie van Rolf Hackeng ... PDF Boek Afasie ... . ISBN 9789057307201 Niet alles wat in een archief wordt bewaard is even opwindend. Maar in al die kilometers die het Maastrichts archief lang is, zit veel interessants verborgen. Groot Verhalenboek van Maastricht (luxe editie). Saai? Oké, niet alles wat in een archief wordt bewaard is even opwindend. Maar in al die kilometers... Groot Verhalenboek van Maastricht II (luxe editie) (Hardcover). Groo ... persbericht Groot Verhalenboek Maastricht, deel 2 :: RHCL ... . Maar in al die kilometers... Groot Verhalenboek van Maastricht II (luxe editie) (Hardcover). Groot Verhalenboek van Maastricht II (luxe editie) 1e druk is een boek van onder... Groot Verhalenboek van Maastricht (Paperback). ... Groot Verhalenboek van Maastricht II (luxe editie) (0) 64,95. Bekijk de hele lijst. Alle bindwijzen en edities (3) E-book 2016. 19,99. Direct beschikbaar Paperback 2011. 65,00. 1 - 8 dagen ... Groot Verhalenboek van ...

INFORMATIE

AUTEUR
Rolf Hackeng
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Groot Verhalenboek van Maastricht II (luxe editie).pdf

OMSCHRIJVING

Groot Verhalenboek van Maastricht II (luxe editie) 1e druk is een boek van onder redactie van Rolf Hackeng. ISBN 9789057307201 Niet alles wat in een archief wordt bewaard is even opwindend. Maar in al die kilometers die het Maastrichts archief lang is, zit veel interessants verborgen. Want behalve ambtelijke stukken als akten en verslagen zijn er ook brieven, dagboeken, tekeningen en foto’s. Onbedoeld leveren juist dié vaak een verrassend beeld op van het stedelijke leven in voorbije eeuwen.Na het succes van het eerste deel verschijnt nu dit tweede deel van het Groot Verhalenboek van Maastricht. Opnieuw een selectie uit de zogenaamde ‘archiefsprokkels’: stukjes die van 1992 tot heden in huis-aan-huisblad ‘De Maaspost’ verschenen. Ook in dit boek trekt een bonte stoet van personages voorbij: een vergeten heilige, een krankzinnige pelgrim, een boze baron, een vrouw in soldatenkleren en vele anderen. In Borgharen spoelen lijken aan en in de Batterijstraat verschijnt een spook. De Helstraat wordt bevolkt door hoeren en het Vrijthof door bekeerde zondaressen. Er wordt handel gedreven in slaven, kinderen, geweren en tulpen. Heeft u wel eens gehoord van snavelschoenen, koemuilen of standvinken? En wist u dat de Maastrichtenaren in de middeleeuwen oorlog voerden tegen Valkenburg, en dat ze chauvinistisch waren?De auteurs zijn medewerkers en vrijwilligers van het Regionaal Historisch Centrum Limburg. De archivarissen vertellen zélf over hun vondsten. Samen vormen hun toevalstreffers een bonte dwarsdoorsnede van Maastrichts geschiedenis.

Wil je het boek lezen?Groot Verhalenboek van Maastricht II (luxe editie) in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Rolf Hackeng. Lezen Groot Verhalenboek van Maastricht II (luxe editie) Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN