De Ambonse Eilanden Onder De Voc

De Ambonse Eilanden Onder De Voc - Georg Everard Rumphius | Tiliboo-afrobeat.com

...onse Eilanden Onder De Voc. Dit boek verschijnt vierhonderd jaar na de oprichting van de Verenigde Oost-Indische Compagnie en driehonderd jaar na ... Hitoe - Wikipedia ... ... Na de laatste grote Ambonse Oorlog, van 1651 tot 1656, bestaat de kruidnagel-cultuur alleen nog op Ambon en op de van sterke forten voorziene eilanden Haruku, Saparua en Nusa Laut. Met Arnold de Vlamingh vestigt de VOC ten koste van grote delen van de Molukse bevolking het zo fel begeerde kruidnagel-monopolie. De Ambonse eilanden onder de VOC | ISBN 9789076729299 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boe ... Search results | Atlas of Mutual Heritage ... . De Ambonse eilanden onder de VOC | ISBN 9789076729299 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Dit artikel beschrijft de geschiedenis van de VOC op de Banda-eilanden.De Banda-eilanden, deel uitmakend van Molukken, bestaan uit drie grote en een aantal kleinere eilanden en hebben een vulkanische oorsprong.Ze zijn arm aan flora en fauna, maar bijzonder geschikt voor de teelt va...

INFORMATIE

AUTEUR
Georg Everard Rumphius
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
De Ambonse Eilanden Onder De Voc.pdf

OMSCHRIJVING

Dit boek verschijnt vierhonderd jaar na de oprichting van de Verenigde Oost-Indische Compagnie en driehonderd jaar na het overlijden van Georg Everhard Rumphius, een VOC-dienaar met buitengewone verdiensten.Het bevat de eerste veertien hoofdstukken van De Ambonse Landbeschrijving, door Rumphius geschreven rond het jaar 1675. Het is een veelzijdige tekst, die naast zakelijke passages tal van levendige, persoonlijke observaties bevat. Rumphius beschrijft de topografie en geografie van Ambon-Lease, Seram en Buru, maar maakt ook uitstapjes naar opmerkelijke natuurverschijnselen en etnografische bijzonderheden. Uitvoerig gaat hij in op de lokale en regionale maatschappelijke verhoudingen. De lezer krijgt hierdoor een scherp beeld van de spanningen die de specerijenhandel op de Ambonse eilanden teweegbracht, van de wijze waarop de VOC zich in het krachtenveld mengde, en van de ingrijpende gevolgen die dit had.

Wil je het boek lezen?De Ambonse Eilanden Onder De Voc in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Georg Everard Rumphius. Lezen De Ambonse Eilanden Onder De Voc Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN