Opvoeding in chinese gezinnen in Nederland

Opvoeding in chinese gezinnen in Nederland - P. Geense | Tiliboo-afrobeat.com

...ng in Chinese gezinnen in Nederland van Paul Geense en Trees Pels betreft het eerste uitgebreide onderzoek naar het verkrijgen van meer inzicht in de alledaagse opvoeding, alsmede van de vragen, twijfels en problemen die Chinese moeders ervaren, en van hun behoefte aan opvoedingsondersteuning ... Digibron.nl, Typisch Hollands opvoeden? ... . Opvoeding in Chinese gezinnen in Nederland Dit boek geeft de resultaten weer van het eerste uitgebreide onderzoek naar opvoeding in Chinese gezinnen in Nederland. Hieraan hebben moeders én jongeren deelgenomen. Aan de hand van een zeer breed scala van onderwerpen wordt een beeld geschetst van de leefwereld van deze migranten. Onderzoek naar de opvoeding in Chinese gezinnen in Nederland, waaruit blijkt dat opvoedingservaringen van vroeger een belangr ... Download PDF Opvoeding in chinese gezinnen in Nederland ... . Hieraan hebben moeders én jongeren deelgenomen. Aan de hand van een zeer breed scala van onderwerpen wordt een beeld geschetst van de leefwereld van deze migranten. Onderzoek naar de opvoeding in Chinese gezinnen in Nederland, waaruit blijkt dat opvoedingservaringen van vroeger een belangrijke rol spelen. Ook het feit dat de meeste Chinezen werkzaam zijn in de horecasector leidt vaak tot een geïsoleerd bestaan, waardoor de culturele afstand to...

INFORMATIE

AUTEUR
P. Geense
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Opvoeding in chinese gezinnen in Nederland.pdf

OMSCHRIJVING

Opvoeding in Chinese gezinnen in NederlandDit boek geeft de resultaten weer van het eerste uitgebreide onderzoek naar opvoeding in Chinese gezinnen in Nederland. Hieraan hebben moeders én jongeren deelgenomen. Aan de hand van een zeer breed scala van onderwerpen wordt een beeld geschetst van de leefwereld van deze migranten. Uit bet onderzoek blijkt dat (opvoedings)ervaringen in het verleden een belangrijke rol spelen in de wijze waarop Chinese ouders hun kinderen opvoeden. Daarnaast is de afhankelijkheid van de horecasector van grote invloed. Het werk in restaurants brengt naast een sterk gespreid vestigingspatroon zeer lange werktijden met zich mee. Hierdoor leiden veel Chinese gezinnen een tamelijk geïsoleerd bestaan. De zware werkbelasting geeft voorts problemen rond de kinderopvang, terwijl menig moeder de tijd ontbreekt om veel aandacht aan de kinderen te schenken. De ondersteuning die zij daarbij in eigen kring ondervinden is gering. Hoewel Chinese ouders voor een toekomst in Nederland kiezen, is de culturele afstand tot de hen omringende samenleving nog groot. Bij het vormgeven van hun leven en dat van hun kinderen volgen zij in hoofdzaak een praktische benadering. Enige steun in de rug kan deze door de Nederlandse overheid vergeten groep migranten daarbij wel gebruiken.

Wil je het boek lezen?Opvoeding in chinese gezinnen in Nederland in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur P. Geense. Lezen Opvoeding in chinese gezinnen in Nederland Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN