Toezicht en de maatschappelijkeonderneming

Toezicht en de maatschappelijkeonderneming - Willem van Leeuwen | Tiliboo-afrobeat.com

...t en de maatschappelijkeonderneming (Paperback) ... boekToezicht en Maatschappelijke Onderneming Archieven ... ... . Maatschappelijke ondernemingen werken zelfstandig en not for profit aan goed onderwijs, goed... Toezicht en de maatschappelijkeonderneming bij managementboeken-kopen.nl. Onderdeel van Boeken.com Toezicht en de maatschappelijke onderneming neemt een eigen plaats in tussen wetenschappelijke publicaties en toolkits, mede dankzij de praktijkvoorbeelden. Het bespreekt de ontwikkelingen in de stelsels wonen, onderwijs en zorg en geeft een overzicht van de regelgeving en codes die de kaders vormen voor de taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden van het interne toezicht. Toezicht en de maatschappelijkeonderneming: b ... Toezicht en de maatschappelijke onderneming (pdf) | Paperity ... . Toezicht en de maatschappelijkeonderneming: balanceren in het krachtenveld | Leeuwen, Willem van, Simons, Paul | ISBN: 9789023249375 | Kostenloser Versand für alle Bücher mit Versand und V...

INFORMATIE

AUTEUR
Willem van Leeuwen
DIMENSIE
7,9 MB
BESTANDSNAAM
Toezicht en de maatschappelijkeonderneming.pdf

OMSCHRIJVING

Maatschappelijke ondernemingen werken zelfstandig en not for profit aan goed onderwijs, goed wonen en goede zorg. Maar het blijft onrustig rond de maatschappelijke onderneming. Regelmatig is er negatief nieuws over misstanden, gebrek aan kwaliteit, financiële problemen en falend toezicht. Daarnaast hebben overheid en politiek moeite om de instellingen los te laten interveniëren op het gebied van beleid, bestuur, codes en beloning. Omgekeerd heerst bij veel instellingen nog de cultuur van uitvoeringsorganisaties van de overheid en wordt de ruimte om te ondernemen te weinig benut. In het krachtenveld tussen samenleving, overheid en markt staat de positie van de maatschappelijke onderneming voortdurend ter discussie. Deze is terug te voeren op de vraag: van wie is de maatschappelijke onderneming? Van wie is het vermogen? Wie legitimeert haar handelen? De maatschappelijke onderneming moet in dit krachtenveld haar weg zoeken en positie kiezen. Dat geldt ook voor de toezichthouders en commissarissen. Te midden van wetenschappelijke publicaties en toolkits neemt dit boek mede dankzij de praktijkvoorbeelden een eigen plaats in. Het bespreekt de ontwikkelingen binnen de stelsels wonen, onderwijs en zorg en geeft een overzicht van de vele regelgeving en codes die de kaders vormen voor de taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden van het interne toezicht. Hun analyse is tevens een pleidooi voor betere verbindingen van de maatschappelijke onderneming met stakeholders in de samenleving, voor legitimatie van beleid en voor professionaliteit in het toezicht. Daarom besteedt het boek ook veel aandacht aan het functioneren van de raad. Bij het schrijven hebben vooral nieuwe bestuurders en toezichthouders bij maatschappelijke ondernemingen de auteurs voor ogen gestaan. Zodat ze snel ingewerkt raken in de complexe wereld van deze sectoren. Het opiniërend karakter wil de lezer bovenal stimuleren om in discussie te gaan en zelf standpunten in te nemen.Het boek bevat bijdragen van Leo Lenssen en Pieter Vos.Willem D. van Leeuwen is oud-bestuurder uit de wereld van woningcorporaties en thans zelfstandig adviseur. Daarnaast vervult hij enkele bestuurlijk en toezichthoudende functies.Paul Simons. oud-communicatieadviseur, is onder de naam Vuursteen Communicatie zelfstandig tekstschrijver, ook op het gebied van public governance.

Wil je het boek lezen?Toezicht en de maatschappelijkeonderneming in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Willem van Leeuwen. Lezen Toezicht en de maatschappelijkeonderneming Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN