Johannes Hendrikus Zelle

Johannes Hendrikus Zelle - Willem van der Veen | Tiliboo-afrobeat.com

...es Hendrikus Zelle (Leeuwarden, 6 april 1907 - aldaar, 11 mei 1983) was een markante en eigenzinnige Nederlandse predikant behorende tot de Gereformeerde Kerken in Nederland ... Johannes Hendrikus Zelle - definitie - Encyclo ... .. Hij werd geboren als zoon van Jacob Zelle en Antje Zelle-Brouwer. In zijn geboortestad ging hij naar het Gereformeerd Gymnasium en daarna volgde hij een studie Theologie aan de Vrije Universiteit (kandidaatsexamen ... Johannes Hendrikus Zelle (Onbekende bindwijze). Dominee Johan Hendrikus Zelle (1907-1983) overleed achter zijn bureau in zijn Leeuwarder woonhuis, nog... Johannes Hendrikus was de tweede van de vijf kinderen, die gebore ... Johannes Hendrikus Zelle (1878-????) » Stamboom Beltzer ... ... . Dominee Johan Hendrikus Zelle (1907-1983) overleed achter zijn bureau in zijn Leeuwarder woonhuis, nog... Johannes Hendrikus was de tweede van de vijf kinderen, die geboren werden uit het huwelijk van het echtpaar Jacob en Jantje Zelle-Brouwer. Het gezin Zelle woonde in Leeuwarden, waar vader Jacob Ze...

INFORMATIE

AUTEUR
Willem van der Veen
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Johannes Hendrikus Zelle.pdf

OMSCHRIJVING

Dominee Johan Hendrikus Zelle (1907-1983) overleed achter zijn bureau in zijn Leeuwarder woonhuis, nog druk bezig met het voorbereiden van zijn preekbeurten. Willem van der Veen, destijds politieman, trof hem dood aan. Zo raakte Van der Veen (1948-2002) in de ban van deze beroemde dominee. Hij begon een diepgaand onderzoek naar zijn leven en werk en zijn contacten met verschillende kerken. Dit boek verscheen in 2000 in eigen beheer en werd acht keer herdrukt. Nu de belangstelling voor dominee Zelle sterk herleeft, door de theatervoorstellingen van Tryater-acteur Freark Smink en de televisiedocumentaires, verschijnt het boek als paperback met foto’s bij de Friese Pers Boekerij in een nieuwe vorm. Dit boek werd na zijn verschijnen in 2000 onmiddellijk een bestseller. Willem van der Veen geeft een uitstekende en zeer leesbare schets van het leven van de populaire kanseltijger die Zelle was. Zijn excentrieke gedrag (hij ging overal op de racefiets heen en zijn eetlust en zuinigheid waren spreekwoordelijk), zijn opmerkelijke preken, zijn uiterlijk en aantrekkingskracht op vrouwen, maakte hem tot een veelbesproken man. Maar dominee Zelle had uiteraard ook een meer serieuze kant. Willem van der Veen geeft zorgvuldig aan waar de prediking van dominee Zelle in de kern om draaide en waarom hij later in zijn leven in theologisch opzicht met achterhaalde opvattingen kwam.

Wil je het boek lezen?Johannes Hendrikus Zelle in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Willem van der Veen. Lezen Johannes Hendrikus Zelle Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN