Het Intieme Leven Van Het Adellijke Gezin Merode En Hadamar

Het Intieme Leven Van Het Adellijke Gezin Merode En Hadamar - Jolien Cremers | Tiliboo-afrobeat.com

...ieme Leven Van Het Adellijke Gezin Merode En Hadamar (Paperback) ... Mérode-Westerloo, Jean Philippe Eugene comte de 1674-1732 ... ... . Het intieme leven van het adellijke gezin Merode en HadamarDe persoonlijke... Ga naar zoeken Ga naar hoofdinhoud. lekker winkelen zonder zorgen. Gratis verzending vanaf 20,- Bezorging dezelfde dag, 's avonds of in het weekend* Het intieme leven van het adellijke gezin Merode en Hadamar De persoonlijke briefwisseling van Jean-Philippe-Eugène de Merode en Charlotte Nassau-Hadamar Jean-Philippe-Eugène, graaf van Merode (1674-1732), was een man van vele passies. Hij onderscheidde zich op het slagveld en vele vorsten namen h ... bol.com | Het Intieme Leven Van Het Adellijke Gezin Merode ... ... . Hij onderscheidde zich op het slagveld en vele vorsten namen hem gretig in dienst. Jolien Cremers, Het intieme leven van het adellijke gezin Merode en Hadamar. De persoonlijke briefwisseling van Jean-Philippe-Eugène de Merode en Charlotte Nassau-Hadamar, Acco, Leuven, 2004. Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 9...

INFORMATIE

AUTEUR
Jolien Cremers
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Het Intieme Leven Van Het Adellijke Gezin Merode En Hadamar.pdf

OMSCHRIJVING

Het intieme leven van het adellijke gezin Merode en HadamarDe persoonlijke briefwisseling van Jean-Philippe-Eugène de Merode en Charlotte Nassau-Hadamar Jean-Philippe-Eugène, graaf van Merode (1674-1732), was een man van vele passies. Hij onderscheidde zich op het slagveld en vele vorsten namen hem gretig in dienst. Op zevenenveertigjarige leeftijd huwde hij voor de tweede maal, met de zeventienjarige Charlotte Nassau-Hadamar. Beide stamden af van roemvolle Duitse geslachten. Ze voerden een drukke briefwisseling, want hij was voortdurend op pad. Die brieven zijn tot nu toe amper gelezen. Toch tonen ze de graaf van veel dichterbij dan de vele andere documenten die we over hem hebben. Uit de brieven blijkt dat hij Charlotte uitvoerig laat bespioneren voor hij definitief voor haar kiest. Eenmaal gehuwd spoort hij haar aan het huishouden zuinig te beheren. Hij wil dat ze hem schrijft over het wel en wee van hun kinderen, vijf in totaal. Hij blijft graag op de hoogte van de ontwikkelingen in de moestuin en zoekt zelf onophoudelijk naar geneesmiddeltjes voor allerlei kleine en grote kwalen. De relatie tussen de graaf en de prinses kent veel eenrichtingsverkeer: hij wil gehoorzaamheid. Maar zij laat het niet altijd over haar kant gaan en dat heeft menige echtelijke twist tot gevolg. De lezer komt te weten wat de tijdgenoten zelf niet konden vermoeden: achter de publieke figuur van de veldheer Merode schuilde een familieman met gevoelens en passies.

Wil je het boek lezen?Het Intieme Leven Van Het Adellijke Gezin Merode En Hadamar in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jolien Cremers. Lezen Het Intieme Leven Van Het Adellijke Gezin Merode En Hadamar Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN