De Wereld in Oude Ansichten

De Wereld in Oude Ansichten - Peter Cuijpers | Tiliboo-afrobeat.com

...eld in Oude Ansichten. Ansichten of prentbriefkaarten bestaan inmiddels ruim 100 jaar ... Vind oude ansichten in Overige Boeken op Marktplaats ... . In de hoogtijdagen waren kaarten even populair als... De Wereld in Oude Ansichten (1900-1920) is een gedegen, maar zeer toegankelijk geschreven naslagwerk. Met zijn systematische benadering schept auteur Peter Cuijpers een ordenend kader voor welk type prentbriefkaartencollectie dan ook, hetgeen inspirerend en verrijkend kan werken. De Wereld in Oude Ansichten (1900¿1920) is een gedegen, maar zeer toegankelijk ges ... De Wereld in Oude Ansichten | Berthi's Weblog ... . De Wereld in Oude Ansichten (1900¿1920) is een gedegen, maar zeer toegankelijk geschreven naslagwerk. Met zijn systematische benadering schept auteur Peter Cuijpers een ordenend kader voor welk type prentbriefkaartencollectie dan ook, hetgeen inspirerend en verrijkend kan werken. De Were...

INFORMATIE

AUTEUR
Peter Cuijpers
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
De Wereld in Oude Ansichten.pdf

OMSCHRIJVING

Ansichten of prentbriefkaarten bestaan inmiddels ruim 100 jaar. In de hoogtijdagen waren kaarten even populair als telefoon, e-mail en sms nu, alleen werden prentbriefkaarten veel langer bewaard. Nederland telt inmiddels duizenden verzamelaars van deze nostalgische plaatjes.Tot het begin van de jaren 1980 was er maar weinig bekend over het fenomeen prentbriefkaart. De beschikbare kennis was geconcentreerd bij verzamelaars, die naar eigen interesse, inzicht en niveau informatie vergaarden en vastlegden. De cultuurhistorische waarde van ansichten krijgt de laatste jaren echter steeds meer de erkenning die zij verdient. Vaak geven ansichten een levendig tijdsbeeld, omdat ze de enig overgebleven getuigen zijn van een moment, situatie, mode of sensatie uit het verleden. Maar ook de handgeschreven tekst op voor- of achterzijde kan waardevolle informatie bevatten. De vluchtige communicatiemiddelen van onze voorouders vormen inmiddels een belangrijke bron van sociaal-culturele geschiedenis.De Wereld in Oude Ansichten (1900–1920) is een gedegen, maar zeer toegankelijk geschreven naslagwerk. Met zijn systematische benadering schept auteur Peter Cuijpers een ordenend kader voor welk type prentbriefkaartencollectie dan ook, hetgeen inspirerend en verrijkend kan werken. Deze kleurrijk geïllustreerde uitgave – waarin de nadruk vooral op niet-topografische kaarten ligt – zal veel cultuurhistorici, liefhebbers en verzamelaars nieuwe inzichten bieden. In dit boek worden ansichtkaarten bovendien voor het eerst ook als poststuk bestudeerd, waardoor het zeker ook voor filatelisten interessant is.

Wil je het boek lezen?De Wereld in Oude Ansichten in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Peter Cuijpers. Lezen De Wereld in Oude Ansichten Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN